Само в LUPA.BG ЦСКА изгони футболист заради дрога

Бразилската звезда Мауридес бил продаден по спешност в Китай заради любовта му към марихуаната

Футбол
12:56 - 17 Май 2019
4827
Само в LUPA.BG ЦСКА изгони футболист заради дрога

Бразилската звезда на ЦСКА Мауридес Роке Жуниор, който през зимата изненадващо бе продаден в Китай за 1,2 милиона евро, е напуснал Борисовата градина заради наркоафера, а не за да напълни касата на ЦСКА. Това сензационно разкритие е направил онзи ден босът на „червените” Гриша Ганчев по време на срещата му с привърженици на клуба.

 На срещата между ловешкия бизнесмен и запалянковците на ЦСКА част от феновете са поставили въпроса защо през зимната пауза от първенството клуба се е разделил с две от големите си звезди – Кирил Десподов, продаден в италианския „Каляри” за 4 милиона евро и с Мауридес, без впоследствие „армейците” да привлекат качествени техни заместници.

Ганчев обаче разказал твърде интересна история на феновете за продажбата на Мауридес. Според думите му, бразилецът бил уличен да употребява марихуана и то редовно. В ЦСКА узнали за увлечението на мургавия си голмайстор покрай пробите на Мауридес в Рапид (Виена). Бразилецът замина за Австрия в края на януари, за да парафира контракт с тамошния футболен гранд. Когато обаче му направили пълни медицински изследвания, в кръвта на Мауридес били открити следи от психоактивния компонент тетрахидроканабинол.

„Австрийците скоропостижно ни го върнаха и ни предупредиха, че пуши марихуана. Заради това го продадох в Китай бързо-бързо”, обяснил Гриша Ганчев на запалянковците.

Мауридес пристигна в ЦСКА през миналото лято на мястото на продадения също в Китай Фирнандо Каранга. Бразилецът дойде от португалския „Белененсеш” за 300 хиляди евро. Той изигра 27 мача за ЦСКА, в които се разписа 13 пъти и бързо се превърна в любимец на Сектор „Г”.