Само в Lupa.bg: Цветан Цветанов прецака шествието "Радев- Вън"

Хора на Цецо яхнаха протеста, ПП и ДБ бойкотират

Политика
20:34 - 10 Февруари 2023
13274
Само в Lupa.bg: Цветан Цветанов прецака шествието "Радев- Вън"

Жесток разкол опорочи протеста пред Президентството с искане за моментално отстраняване на Румен Радев от поста и подвеждането му под отговорност за противоконституционни действия. В дъното на разделението пък изплува името на някогашната дясна ръка на Бойко Борисов в ГЕРБ - отлюспения покрай Апартаментгейт Цветан Цветанов.

Именно Цецо се опита да яхне недоволството на градската десница срещу прокремълската риторика на държавния глава. Оказа се, че събитието е заявено в Столична община не от друг, а от верния сърантик на Цецо - журналиста-богослов Горан Благоев.

Това накара активистите на ДБ и "Продължаваме промяната" спешно да отзоват симпатизантите си, насочили се към протеста, за да не стават пионки в сценария на Цецо. Онези, които не бяха разбрали за разнобоя, се шокираха от присъствието на Благоев и други активисти на Републиканци за България.

Репортер на Lupa.bg предаде, че напрежението между хората на Цецо Цветанов и неорганизираните граждани е достигнало на няколко пъти точката на кипене. Сред събралите се недоволни от Радев пък нашият човек успя да забележи солидно присъствие на публични личности, клонящи сериозно към ГЕРБ в симпатиите си.

Дали бившият вътрешен министър се опитва да цепи бившата си партия по евроатлантическа линия, предстои да видим. Факт е обаче, че днес Цв. Цв. директно се самопредложи за участие в т. нар. "Коалиция на добрите" по Кирил Петков, включваща ПП и ДБ.