Само в Lupa.bg: Цветанов работил за ВМРО на последните избори

Осигурил над 30 000 гласа за "войводите", Андрей Слабаков бил негово протеже

Новини
13:44 - 28 Юни 2019
5509
Само в Lupa.bg: Цветанов работил за ВМРО на последните избори

Цветан Цветанов е съпричастен към смайващия резултат на ВМРО на изборите за еропейски парламент. Именно това е била капката, която е преляла и е накарала лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да му посочи вратата, твърди източник на Lupa.bg от високите етажи на властта.

Според актуалната клюка, над 30 000 гласа на последните избори за "войводите" са привлечени от структури, контролирани от Цветанов. Всъщност, Андрей Слабаков бил лична кандидатура на собственика на апартамент с частен асансьор и това обяснява огромния брой преференции за него. В разгара на кампанията Цветанов се обиди на своите и се дръпна от кампанията за евровота, както Lupa.bg писа тогава. Наложи се лично Борисов да поеме кормилото и да се метне на джипката, което в крайна сметка доведе до доста високи резултати за ГЕРБ.

Цветанов обаче не спрял обиколките си в страната, а продължил, но вече като лобист за... кандидата на ВМРО, допълват нашите източници. В райони, където традиционно ГЕРБ печели, сега предпочели да пуснат гласа си за "войводите". След като за подлия номер се разчуло, премиера бил категоричен, че Цветан Цветанов вече няма място в авангарда на ГЕРБ.