Само в Lupa.bg : Демби не е наркобос

Общество
15:01 - 02 Май 2019
9879
Само в Lupa.bg: Демби не е наркобос

Прокуратурата вече 3 години не може да докаже, че известният кримигерой Димитър Вучев - Демби е наркобос. Проверка на Lupa.bg показа, че делото срещу софийския гангстер е качено на трупчета.

"Аз съм в Германия, не мога да кажа нищо за това дело, просто защото нищо не се случва, няма никакво движение по него", съобщи пред Lupa.bg адвокат Иван Антонов, който брани правата на Димитър Вучев. 

Юристи обясниха, че подобни дела трябва да приключат за по-малко от 6 месеца, максимум година. Според тях фактът, че срещу Демби процесът се бави вече 3 години, може да се тълкува като сигнал, че бандитът ще бъде оправдан.

В края на декември 2014 г. столичанинът беше арестуван за притежание на наркотици, след като в дома му бяха открити пликове с близо килограм марихуана. 

Докато чака развоя на процеса у нас, Демби се наби на друга издънка в Холандия. Тамошната полиция го сгащи при опит за кражба с взлом. Задено с него в килията попадна и Коваленко Коваленков, който има 28 криминални регистрации. Той е сочен за един от опасните крадци, експерт по влизането с взлом.

У нас Димитър Вучев е познат и като основният свидетел по делото срещу топ мафиота Златомир Иванов - Златко Баретата. Същевременно Демби има общо 11 криминални регистрации за различни дребни престъпления.

Според източници от полицията Демби бил близък с убитите Антон Милтенов - Тони Клюна и контрабандист №1 Константин Димитров - Косьо Самоковеца. В края на 90-те години Димитър Вучев е сочен за уличен наместник и на митичния тартор от СИК Поли Пантев.

През 2014-а година срещу него беше извършен опит за покушение, след като неизвестни хъврлиха бомба в дома му. За щастие, при експлозията бяха нанесени само материални щети.

По-рано същата година година в интервю Демби обясни, че срещу него се готви атентат. И позна.

Това не е първи опит за покушение срещу Демби - през 2006-а година неизвестни стреляха по аудито му, в което престъпникът пътувал с жена си, пред столичното заведение "Скай лайн" в кв. "Симеоново".

На 12 юли 2005 г. пък охраната на Димитър Вучев се самовзриви в автомобил край Долна баня, превозвайки бомба. Според една от версиите взривът бил заложен за самия Демби, който обаче пътувал в друга кола зад охранителите си.