Само в Lupa.bg: Демерджиев си отива от МВР?

Служебният премиер недоволен от министъра, искат оставката му

Топ
18:38 - 22 Ноември 2022
12076
Само в Lupa.bg: Демерджиев си отива от МВР?

Иван Демерджиев най-вероятно ще бъде уволнен като министър на вътрешните работи, научи Lupa.bg от сигурен източник в Министерския съвет. След поредния инцидент с полицаи, оставането на началника на вътрешните работи на поста му е въпрос на броени дни, а може би и часове.

Според запознати, днес следобед служебния министър-председател Гълъб Донев е помолил Демерджиев да депозира оставката си заради очевидното му несправяне с проблемите на вътрешната сигурност. МВР-шефа обаче е отказал. Това вероятно ще доведе до отстраняването му от служебното правителство, прогнозират източниците ни.

Не е ясно каква е позицията на президента Румен Радев по въпроса - създава се впечатление, че той стои плътно зад министрите си. Така или иначе най-слабите звена в кабинета - министрите Иван Демерджиев и Велислав Минеков, стоят на постовете си въпреки скандалите, които генерират и видимото им несправяне с работата.

Служебният премиер Гълъб Донев обаче бил изключително недоволен от Демерджиев и щял да настоява за отсраняването на МВР-шефа. Откакто е на поста си, Демерджиев допусна куп гафове - и по отношение на издирвателната операция на 12-годишния аутист Сашко от Перник, който бе намерен от доброволци, а не от полицаи, и по несекващите драми в "Гранична полиция", и по явния неуспех на пътните полицаи в борбата с шофьорите, употребили алкохол и наркотици.