Само в Lupa.bg: Дони се гласи за водещ в БНТ

Култура
14:30 - 25 Ноември 2019
10156
Само в Lupa.bg: Дони се гласи за водещ в БНТ

Дони може да води собствено културно-развлекателно предаване в БНТ след Нова година, научи Lupa.bg от свои източници на „Сан Стефано“ 29. Популярният певец, композитор и музикален продуцент има дълъг телевизионен стаж и опит. Освен това кариерата му в телевизията тръгва в края на 90-те именно от БНТ. Той участва в детското предаване „Спукано гърне” по Канал 1, продуцирано от покойния актьор Иван Ласкин. Певецът забавлява хлапетата, влизайки в ролята на възрастната госпожа Летиция Каратемелкова.

Сега Добрин Векилов обаче ще има доста по-сложна задача – да направи културно-светско предаване, което при това да има висок рейтинг, твърдят нашите източници от коридорите на „Сан Стефано“ 29. Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков смятал, че Дони, който е медиен човек и сам е продуцирал и е водил музикални формати ще се справи с нелеката задача. След свалянето от ефир на вечерното предаване за култура „Нощни птици“ на Искра Ангелова ръководството на обществената телевизия смятало, че в програмната схема трябва да се появи подобно предаване, макар и с различна концепция.

За Емил Кошлуков Дони бил правилният човек не само защото двамата са приятели и се познават от години. Преди години един от най-успешните ни певци беше музикален продуцент на „Шоуто на Иван и Андрей”, както и водещ на рубриката „Дони тайм” в „Станция Нова”. Половинката на Нети се включи и в „Мюзик айдъл” по покана на Слави Трифонов. Участва във всички броеве на риалитито и като жури, и като ментор. Паралелно с второто издание на „Мюзик айдъл” Дони работи и в ТВ 2 като водещ на играта „Долен, мръсен лъжец”. Любителят на Хималаите има опит и като музикален продуцент на шоуто за таланти „Големите надежди“, на имитаторското шоу „Като две капки вода“, на „Х Фактор“ и на „Маскираният певец.“

През годините Дони е споделял, че да бъде водещ за него е като отдушник, а освен това и нещо много любопитно и креативно. „Основната ми работа е зад кадър като музикален продуцент. Един водещ трябва да е преди всичко естествен и да знае каква зрителска група търси”, обяснява певецът.

Дони и Емил Кошлуков се знаят още от студентските години и винаги са били в прекрасни отношения, твърдят запознати. Веднага след падането на комунизма у нас двамата са сред основателите на Федерацията на независимите студентски дружества, чийто председател става сегашният генерален директор на БНТ. По-късно след певецът и политологът застават рамо до рамо и в отцепилата се от НДСВ партия "Новото време". Самият Кошлуков бил напълно убеден, че ако се реализира идеята Дони да се върне в БНТ със собствено предаване певецът ще се справи отлично със задачата.