Само в Lupa.bg: Дрогирани унгарски фенове щурмуват Разград

У нас
19:10 - 11 Декември 2019
6123
Само в Lupa.bg: Дрогирани унгарски фенове щурмуват Разград

Полицията в Разград трепери от унгарските фенове на Ференцварош, които идват за мача с Лудогорец утре. Маджарите се славят като едни от най-агресивните ултраси, особено тези на зеления тим, които при всяко гостуване правят ексцесии. Lupa.bg научи, че за охрана на мача, полицията в Разград е помолила за съдействие колеги и от други градове. 

Най-вероятно и столични ченгета ще бъдат командировани за мача, като това ще бъде решено до часове. 

Всички в България още помним мачовете на Левски с Ференцварош през 2008 година, когато унгарците дойдоха с вериги и в столицата станахме свидетели на сраховити ексцесии.

Фенове на Ференцварош пътуват с влак до Разград. С композиция от 12 вагона унгарските запалянковци ще стигнат до България, за да подкрепят любимия си отбор утре вечер. Мачът от груповата фаза на Лига Европа между Лудогорец и Ференцварош е от 22.00 часа на "Лудогорец Арена".



Очаква се композицията да пристигне от Гюргево на Централната ж.п. гара в Русе утре в късния следобед, след което да отпътува за Разград, обясниха от русенската гара.

Унгарците преминават първо през Румъния, където враждата между унгарци и румънци е огромна. По форуми румънски фенове се договарят да атакуват маджарите. Така ултрасите на Ференцварош се очаква да дойдат на родна територия допълнително ядосани.

От полицията приготвят специална декларация към жителите на Разград, с която ще ги призоват да си седят вкъщи и с нищо да не провокират гостуващите фенове. Очаква се на разградската гара да настане "военно положение", като още отсега ченгетата се чудят как ще ескортират 12-те вагона с фенове до стадиона в града.