Само в Lupa.bg: Елена Гунчева не познава родителите си

Напористата адвокатка с години не смеела да завърже сериозна връзка с мъж поради страх от кръвосмешение

Политика
15:30 - 24 Юни 2022
15179
Само в Lupa.bg: Елена Гунчева не познава родителите си

Устатата юристка от "Възраждане" Елена Гунчева се превърна в ябълката на раздора в партийката на Костя Копейкин, след като стана единственият депутат, който не се яви на вота на недоверие срещу кабинета "Петков". Два дни по-късно пловдивската адвокатка обяви, че напуска формацията на Костя Копейкин и парламента, като обвини лидера си в авторитаризъм и отклоняване на партийни средства.

Гунчева е известна преди всичко с острите си и често граничещи с неадекватност обществени позиции, а през март попадна и под ударите на прокуратурата, като призова Владимир Путин да атакува с ракети народното ни събрание. За личния живот на юристката обаче не се знае почти нищо, а тя крие всякакви подробности за близките си в дълбока тайна.

Сред бурната обществена дейност, която развива Гунчева, е основаното от нея сдружение на осиновените "Къде си?" за хора, които търсят биологичните си родители. Източници от адвокатската колегия в града Под тепетата разкриват, че тук се крие и голямата драма в живота на Елена - самата тя е осиновена и дълги години е нямала представа за самоличността на биологичните си майка и баща.

Това се отразило много сериозно на адвокатката, която задълго останала стара мома от страх, че може от незнание да попадне в кръвосмесителна връзка. "Никой не се замисля, че ако една жена, която знае, че е осиновена, седне да пие кафе с някой мъж, тя винаги си задава въпроса: "Ами ако ми е брат или братовчед?", изплаквала мъката си Гунчева.