Само в Lupa.bg: Емилия Масларова бяга от бизнеса, прокурорите ли я изплашиха?

Спечелените 73 бона срещу държавното обвинение може да отидат за подпомагане на жените

Новини
17:30 - 22 Октомври 2024
6441
Само в Lupa.bg: Емилия Масларова бяга от бизнеса, прокурорите ли я изплашиха?

Емилия Масларова продължава да бъде обществена фигура с активен ангажимент в политиката и социалните въпроси. Днес стана ясно, че червената дама спечели дело срещу прокуратурата за 73 000 лева.

Проверка на Lupa.bg показа, че Масларова бяга много успешно от всякакви бизнес контакти и интереси, явно наплашена от интереса на прокурорите към нея.

Тя е председател на Демократичния съюз на жените и член на Висшия съвет на БСП. Освен това, участва в съвети, занимаващи се със социално-икономическа политика, демография и здравеопазване, но не и бизнес, показа проверка на медията ни.

Масларова все още има значително влияние в тези области и се ангажира с различни инициативи, свързани със социалната политика на България. Хора около нея предполагат, че спечелените 73 бона от Прокуратурата ще отидат в помощ на редица женски инициативи, които ще организира червената лейди. Напоследък Емилия давала всичко от себе си да помага на по-слабия пол.

През 2024 година Емилия Масларова няма активни участия във фирми, показа проверка на Lupa.bg. Исторически, тя е била член на съвета на директорите на Държавната консолидационна компания през 2014 г., но оттогава не е участвала в управлението на други компании​.

В миналото около нейното име и нейното семейство е имало обвинения, свързани с манипулации на обществени поръчки, и по-специално за връзки с хотел "Армира" и фирми, които са печелили обществени поръчки​.

Също така, Масларова продължава да е активна политически, като през тази година се включва като съветник в комисии, свързани с консултации за съставяне на правителство между партиите "Продължаваме промяната", БСП и други леви формации, което предизвиква обществено внимание и полемики.

Отделно, името на нейния доведен син Иво Масларов също се свързва с публични събития, като той остава издирван от Интерпол във връзка с дело за поръчково убийство, което добавя допълнителен интерес към фамилията.

През 2024 година Иво Масларов, синът на бившата социална министърка Емилия Масларова, остава замесен в сериозни криминални дела. Той беше арестуван в Германия след 16-месечно издирване заради участието си в убийството на брокерката Станка Марангозова, разстреляна през 2019 г. Масларов беше екстрадиран в България през 2022 г. и остава обвинен като подбудител на престъплението.

Освен това, информация показва, че той се е опитал да прехвърли значителни средства на дъщеря си Незабравка Масларова, включително участие във фирми и имоти. Има твърдения, че по схемата се перат милиони левове, които се инвестират в строителни проекти и фабрика за мебели​.

Емилия Масларова е във фокуса на медиите поради спечелено дело срещу българската прокуратура, което тя води за нанесени щети на нейната репутация и здраве. Делото е свързано с неуспешното обвинение срещу нея за т.нар. "златен ремонт" в Стара Загора, което приключва след 11 години с прекратяване поради липса на доказателства. Масларова е получила обезщетение от 73 000 лева.