Само в Lupa.bg: Емилия Масларова с персонална "пенсия" от Корнелия

Политика
17:10 - 06 Октомври 2020
12304
Само в Lupa.bg: Емилия Масларова с персонална "пенсия" от Корнелия

Бившата министърка в правителствата на Димитър Попов и Сергей Станишев - Емилия Масларова, беше левичарският вариант на Николина Ангелкова в пика на политическата си кариера и впечатляваше привърженици и опоненти с тоалети и аксесоари за хиляди левове. Днес 71-годишната социалистка напълно е стопила авоарите след дългогодишни съдебни дела за длъжностни престъпления, тежка битка с рака на гърдата и смъртта на съпруга си Антон. В този тежък момент обаче ръка й подал не друг, а шефката на БСП Корнелия Нинова.

От сигурни източници в централата на Столетницата, намиращи се в опозиция на новата-стара председателка, Lupa.bg научи, че всеки месец Масларова получава по 800 лева от партийната каса като допълнителна "пенсия" с лично разпореждане на председателката. Благодарение именно на тези средства областната шефка на БСП в Хасково успявала да поддържа приличен стандарт на живот, на какъвто е свикнала.

Корнелия спечели вота пред Кирил Добрев с помощта на Масларова

Разбира се, щедростта на Корнелия не е съвсем безкористна. На прекия партиен вот за лидер Нинова унищожи конкуренцията в Хасково с подкрепа от близо 90% - 1800 гласа срещу 190 за Кирил Добрев. В близките Тополовград, Свиленград и Любимец процентът пък беше достоен за Тодор Живков - 92.

Съпартийците на Масларова в Хасково, където тя е лидер на социалистите, са убедени, че Емилия е разцъфтяла, откакто напусна голямата политика. Тя изглежда по-млада в лицето дори от шефката си Корнелия Нинова и Елена Йончева, които са с двадесет години по-малки от нея. 71-годишната дама разчитала на скъпа и качествена козметика и поддържала форма с планински походи. Емилия е пенсионер по документи, но все още няма внуци. Но пък за сметка на това получава две пенсии.