Само в Lupa.bg: Ето ги тестовете-близалки, вижте как работят (СНИМКИ)

Здраве
13:08 - 05 Ноември 2021
3572
Само в Lupa.bg: Ето ги тестовете-близалки, вижте как работят (СНИМКИ)

Тестовете-близалки, които учителите смятат за най-подходящи за децата от 1 до 4 клас, са тера инкогнита за масовия читател, просто защото „чудото” Lollipop Test още е непознато сред пациентите, решили да разберат дали са с Covid.

Директори на столични училища вече обявиха, че тестът за деца е крайно неподходящ за малките ученици. Учителите са очаквали да бъдат предоставени тестове във вид на близалки, с които малките от 1 до 4 клас да се справят под формата на занимателна игра.

"Единственият начин за връщане на учениците е тестването им. Важно е да бъде избран правилният тест за възрастта на учениците, в училище има от 6 до 19 години. За най-малките трябваше да бъдат малко по-щадящи и игрови тестовете", заяви директорът на столичното 119-о училище Диян Стаматов.

По този повод личен лекар предостави на Lupa.bg рекламната брошура на „близалката”, от която научаваме, че за да сработи, тестерът трябва да се търка в устната кухина в продължение на 90 секунди.

Тестът би трябвало да е ефективен, т.е., да засича и новите мутации.

Според производителя този тип тест е подходящ за училища и детски градини, авиокомпании, туроператори, заведения за хранене и т.н.

На снимките вижте какво представяла LolliPop Test и как работи: