Само в Lupa.bg: Ето го гаража с дрогата и автоматите в София

Крими
13:20 - 15 Август 2019
5400
Само в Lupa.bg: Ето го гаража с дрогата и автоматите в София

Репортер на Lupa.bg научи ексклузивно кой е гаражът и какъв е точният му адрес, в който вчера барети от ГДБОП влязоха и разкриха склад на 100 килограма различни видове дрога и огромен арсенал от оръжие. Клетката се намира в блок номер 9 в столичния квартал "Манастирски ливади-Изток", сочен за изключително престижен.

Подстъпът за наркосклада

Гаражът с наркотиците и автоматите е на броени метри и от жилището на софийската кметица Йорданка Фандъкова. Предполага се, че той се държи от подземния люлински бос Радмил Ранов - Радо Ланеца, сочен за един от тримата тарторите на най-голямата наркогрупа, разбивана у нас в последните години заедно със Стъклето и Телето.

По наша информация и към момента в сградата има представители на ГДБОП.

Съседи в кооперацията разкаха пред нашия репортер, че акцията вчера е била безпрецедентна - без никакъв шум, изключително стриктно организирана. "Влязоха вътре като котки, никой до последно не разбра какво се случва, защото те не двигнаха никакъв шум, някои от комшиите дори не разбраха, че под прозорците им има барети", разказаха те. Маскираните ченгета стояли час до полунощ в гаража и вероятно са ползвали авариен изход, предвиден от строителите на сградата, за да изнесат огромното количество улики.

Количеството дрога в склада е смаяло разследващите. Освен наркотици и оръжия, ползвани за сплашване от бандата, антимафиотите са открили и т.нар. "счетоводни тефтери“ на групата.

Бандата е търгувала дрога из цялата страна от поне 4-5 години, твърдят от разследването. С обвинения засега са 32 души. 25 от тях се издирват, сред които и сочените за лидери.

Снимки: Lupa.bg