Само в Lupa.bg: Ето го убития лихвар Паруш

Циганинът с 11 криминални регистрации отпускал заеми срещу 100% месечна лихва

Топ
19:22 - 04 Юли 2024
21270
Само в Lupa.bg: Ето го убития лихвар Паруш

Появи се и първа снимка на убития днес следобед при масова стрелба в столичния квартал "Модерно предградие" лихвар Паруш Парушев.

Фотосът е направен преди десетина години. По това време Парушев се изявява като съдия на боксов мач в столицата. Самият той навремето също е бил боксьор и известно време е имал и своя зала, в която са тренирари младежи, научи Lupa.bg. Това е причината да носи и прякора Паро Боксьора.

Целта на Парушев, който е от ромски произход, всъщност била покрай спортната зала да завързва контакти с млади биячи, които да работят за структурата му. Както Lupa.bg извести, застреляния днес циганин се оказа един от знаковите столични лихвари. Той отпускал кредити с наистина убийствена лихва, която надхвърляла 100% на месец. При най-малкото закъснение длъжниците били притискани и инквизирани, а за това се грижели десетина боксьора, главно от ромски произход, които работели за структурата на Паруш.

Паруш Парушев като съдия на боксов мач през 2014 г.

Припомняме, че по-рано днес след възникнал конфликт между лихвари се стига до побой, а в последствие и до стрелба. 48-годишният Паруш Парушев е починал на място, а двама мъже са ранени и откарани в болница. Очевидци свидетелстват, че преди да бъде открита масова стрелба, двамата убийци, които са задържани, са били нападнати и бити от Паруш и негов охранител. Единият прострелян – 22-годишен мускулест младеж с татуировки, е спешно настанен в „Пирогов“ с прострелна рана в гърдите и в крака. 30-годишен мъж пък е откаран във ВМА с куршум в крака.

Убийците са арестувани и в момента са разпитвани, единия от тях е на 51-годиша възраст.

Както стана ясно, разстреляният Паруш Парушев има криминално досие, в което личат 11 регистрации. Според източници на Lupa.bg, той е режал годиа и половина в затвора заради сводничество. Тепърва ще се изяснява дали не е стреляно и от двете страни. Няма данни убитият да е имал законен пистолет. Такъв обаче притежавал собственикът на фирмата за бързи кредити.

От невзрачен офис на квартал "Модерно предградие" е въртял лихварските си схеми Паруш Парушев. Тук намери и смъртта си