Само в Lupa.bg: Евродепутатка е топлата връзка между Слави и БСП

Новини
14:00 - 09 Април 2021
11693
Само в Lupa.bg: Евродепутатка е топлата връзка между Слави и БСП

Евродепутатка е топлата връзка между Има такъв народ на Слави Трифонов и "Позитано" 20, научи Lupa.bg. Цветелина Пенкова, която стана пратеник в Брюксел от БСП преди две години, е един от малкото червени представители, с които Дългия и заместниците му поддържали взаимоотношения. Наши източници разкриват, че в полза на евентуални договорки между ИТН и Столетницата щял да бъде активизиран и екс евродепутатът от левицата Петър Курумбашев, с когото пък учиндолецът е приятел от времето на "Ку-ку". 

С Пенкова обаче случаят бил по-специален. Младата надежда на социалистите се превърна в специален гост на един от кастингите на Трифонов - за политици, носещ името на партията му сега "Има такъв народ". 


Пенкова при Слави преди 3 години

Както Lupa.bg писа в недалечното минало, партийната книжка, щом навършила 18 г., й е била връчена лично от червения инкасатор Румен Овчаров. Когато се явява при шоумена през 2018 г. той многократно изразява учудването си от нейните познания във финансовия и банков сектор, въпреки крехката й възраст. Запознати с отношенията между Трифонов и Пенкова са на мнение, че не е изключено тя да бъде лансирана и за пост обратно у нас. В същото време обаче красавицата не е сред близките поддръжници на Корнелия Нинова и там можело да възникне конфликт. 

Нещо повече, Пенкова бе и част от клуба на младите българи "Милениум Клуб", откъдето хвърли оставка в началото на кампанията за европарламента. В последните дни се завъртя и друго име от организацията - на Румен Чолаков, който е лансиран за бъдещия премиер, предложен от Трифонов, в случай, че реши да приеме мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев. 

Румен Чолаков и Пенкова заедно в "Милениум" 

По линия на Милениум се оформя и трета връзка за Трифонов - с Мая Манолова и Изправи се! Мутри вън!. В качеството си на омбудсман през 2018 г. Манолова бе официален гост на кръгла маса за края на прехода, организиран от клуба, заедно с бившия министър Николай Василев и бившия президент Росен Плевнелиев.