Само в Lupa.bg: Гълъби акат върху коафюрата на Нено Димов

Общество
18:21 - 23 Януари 2020
19108
Само в Lupa.bg: Гълъби акат върху коафюрата на Нено Димов

Падаща мазилка и изпражнения от гълъби - това се сипе върху прическата за трицифрена сума на бившия екоминистър Нено Димов в следствения арест на столичния бул. "Г. М. Димитров". Lupa.bg научи, че първият управленец в новата ни история, попаднал зад решетките директно от луксозния си кабинет, се помещава в момента в особено мизерна килия на последния етаж на следствието.

Поне за момента Димов, който беше известен като едно от най-големите контета в кабинета "Борисов" - 3, приемал стоически мизерията и нямал намерение да клати лодката с жалби. Само че забранил на роднините си да го посещават в ареста, защото се срамувал от положението, в което като доскорошен първенец е изпаднал.

Дървеници, мухъл, смрад, открита за погледите на тримата му съквартиранти тоалетна, липса на свеж въздух - това е само част от букета с "екстри", на който Нено Димов се радва в своите 16 кв. м "точно под звездите". Той обаче следвал съветите на екипа си от юристи да не се прави на Десислава Иванчева с постоянни протести, а да поизчака развитието на следствените действия.

Сериозен контраст с министерския кабинет...

Прибраният заради водната криза в Перник бивш министър е проверяван отвсякъде - от уволненията и назначенията му като принципал на екологията, до материалните му придобивки по време на мандата. Очаква се да лъснат далавери за милиони и по тази причина Нено нямал намерение да ядосва прокурорите с протести срещу мизерията на "Г. М. Димитров".

В последните две години в пъти са се увеличили обезщетенията на затворници и арестанти, осъдили държавата заради условията в местата за лишаване от свобода, показват данните на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" (ГДИН) за изплатени суми. За периода от 2013 г. до миналата година изплатената сума за обезщетения след постановления на националните съдилища е общо 338 027 лв.