Само в Lupa.bg: Германия се подготвя за финала (СНИМКИ)

Полицията очаква нашествие на английски привърженици, фен зоните са обезопасени

Спорт
13:51 - 12 Юли 2024
2714
Само в Lupa.bg: Германия се подготвя за финала (СНИМКИ)

При зверски мерки за сигурност се подготвя Германия за финала на европейското първенство. Сблъсъкът за титлата, който противопоставя Испания и Англия, е в неделя от 22:00 часа. "Олимпиащадион" в Берлин ще е арена на вълнуващият мач, а хиляди фенове се готвят да пристигнат в германската столица.

Очаква се нашествие на привърженици на британците, които не се вълнуват от това дали имат или нямат билети, а идват за шоуто, както и да пийнат доста бири в кръчмите на Берлин. Присъствието на испанците се очаква да е по-скромно, но болшинството от германците ще подкрепят иберийците, тъй като омразата между Англия и Германия на футболния терен и на трибуните е пословична.

Зоните в различни населени места, където ще може да се наблюдава финалният двубой, от няколко дни са обезопасени, а охраната е денонощна и хора без пропуски не могат да припарят до определен периметър.

Сигурността на хората е преди всичко и поради този факт местната полиция е мобилизирана, а постоянно хеликоптери кръжат в берлинското небе.

Големите видеостени са покрити, тъй като от два дни над различни райони в Германия се излива пороен дъжд, която се очаква да спре към неделя. Във Франкфурт и около Щутгарт положението с дъждовете беше бедствено, а имаше и пострадали. Около Дрезден, Лайпциг и Берлин, където ще се играе финалът, също се изсипа голямо количество вода от небето.

Организаторите очакват и дъжд от бира да се лее по германските фен зони и кръчми, но се очакват и сбивания, тъй като англичаните почти винаги създават проблеми, особено когато погълнат доволно количество алкохол.

Два дни остават до големия финал, който ще определи новия шампион на Европа. За едни Берлин ще бъде късметлийски град, а за други - тъжно място, за което няма да искат да си спомнят. Поне до последния мач след четири години, който ще се състои на 16 юли 2028 година на "Уембли" в Лондон.