Само в Lupa.bg: Герой от САЩ'94 прави дезинфектанти

Личности
17:00 - 14 Август 2020
9687
Само в Lupa.bg: Герой от САЩ'94 прави дезинфектанти

Илиян Киряков го закъса здраво финансово, а немотията го принуди да започне работа във фабрика за дезинфектанти, научи Lupa.bg.

Русокосият футболист, който е един от героите от САЩ'94 и се прочу и с пръста в задните части на Балъков, отдавна едва свързва двата края. След като разби семейството си, Кирячето се отдаде на алкохол и гуляи, които още повече го натикаха в блатото на живота.

Работата му в родния Етър приключи, след като Управителният съвет и основният спонсор на отбора направиха всичко възможно той, заедно с Калоян Чакъров, да се разкарат от клуба.

Така Кирячето спря да получава и малкото сигурни пари, а това го принуди да потърси  работа на друго поприще. Той започнал в най-голямата фабрика за дезинфектанти във Велико Търново - ХМИ, където заплатите били много добри. 

"Отдавна положението на Илиян е лошо, едвам се оправя, моли се на този и онзи за пари, после ги връща. След като преди време Христо Стоичков го заряза и отдели от опеката си, същото сега стори и Красимир Балъков, който по принцип е много стиснат", сподели пред Lupa.bg бивш съотборник на Киряков в Етър. 

Преди време Илиян беше принуден да се върне в Испания, където игра за Депортиво Ла Коруня, за да работи по плажовете, където късаше билетчета за чадъри и шезлонги. 

"Започна в завода в началото на пандемията. Много съвестен и добър човек, вършеше всичко с голяма акуратност - какъвто беше и на терена", призна работник от завода. 

Киряков много се надяваше и на пожизнената пенсия, обещана от правителството за подвига в Щатите, но това се потули и нито един член на онази генерация не е взел до момента и стотинка.