Само в Lupa.bg: Гонят телевизията на БСП от "Хладилния завод"

Актуални новини
14:30 - 07 Май 2021
13042
Само в Lupa.bg: Гонят телевизията на БСП от "Хладилния завод"

Нова драма тресе телевизията на БСП. Партийната медия е принудена да освободи сградата на бившия Хладилен завод, където се помещава, защото ръководството й не е плащало наема там вече цяла година, научи Lupa.bg от свои хора в БСТВ.

Безкрайните финансови неуредици влошили отношенията между Корнелия Нинова и бизнесмена Васил Василев, който стопанисва сградите на бившия Хладилен завод, и така се стигнало до безизходното за БСТВ положение. Освен наема, от телевизията не си плащали и тока.

Заради кризисната ситуация соцлидерката наредила на ръководството на медията много бързо да организира преместването на журналистите и студията на телевизия на... „Позитано” 20. По наша информация БСТВ щяла за заеме 5-ия етаж от партийната централа.

Същевременно Lupa.bg научи, че БСП не е плащала и осигуровките на служителите си – над 170 000 лв. били задълженията за осигуровки за служители на „Позитано” 20, още толкова се дължали и за БСТВ.

Преместването на червената телевизия на „Позитано” 20 обаче изглежда още по-нелепо, защото само преди 2 дни Тошко Йорданов от „Има такъв народ” разкри, че социалистите не са си плащали наема и там. „Вие към 1-и март 2021 г. за централата ви на "Позитано" 20 не сте си платили наема в размер на 148 180 лв.”, обяви той от парламентарната трибуна.

„Наемът на БСТВ, уговорен с Васил Василев, беше символичен. А преместаването в нова сграда, изграждането на студия и т.н. ще излезе много по-скъпо, каква е логиката?”, недоумяват и служителите на телевизията.