Само в Lupa.bg: Христо Иванов реже всички, пуска само Зеленогорски?

Новини
14:41 - 05 Февруари 2021
5944
Само в Lupa.bg: Христо Иванов реже всички, пуска само Зеленогорски?

Демократична България няма да прави предизборни коалиции с никого. Обединението на Христо Иванов и ген- Атанасов ще се яви на избори в сегашния формат- ДСБ, Да, България и Зелените – така, както се явиха на миналите парламентарни избори. Това обясни пред Lupa.bg съоснователят на "Да, България" Антоанета Цонева.

Тъмносинята активистка е категорична, че това е правилният подход за десния съюз. „Стоим там, където трябва да бъдем”, бе лаконична тя по повод критиките, че Христо Иванов повтаря стара грешка, като не иска нови съюзници в обединението си.

„Не виждам никакъв разкол или разцепление в десницата”, увери Цонева.

Все пак ДБ прави компромис в схемата и най-вероятно ще допусне един-единствен играч - бившият топ седесар, екскмет на Плевен и създател на ДЕН Найден Зеленогорски.

Радетелят за обединение на десницата обаче няма да е част от коалицията, а по-скоро ще подпише споразумение за подкрепа с ДБ. Все още преговаряме, бе лаконичен пред Lupa.bg Зеленогорски.

Някогашният седесар обаче няма намерение, нито претенции да се включва в листите и да се кандидатира за депутат.

Че "Демократична Бълтгария" ще върви сама на избори, на няколко пъти повтори председателят й Христо Иванов, а за коалиции ще се мисли чак в парламента.

Нежеланието на бившия правосъден шеф да приема нови партньори му навлече доста антипатии и остри критики, включително от страна на "Отровното трио" и Мая Манолова, които опитаха да преговарят с ДБ, но стана ясно, че обща коалиция преди изборите няма да има.

Иванов следва старата си политическа линия на поведение, макар и този път въобще да не се подлага на съмнение, че с ДСБ ще се борят рамо до рамо. На миналите парламентарни избори Иванов отряза Радан Кънев като тогавашен лидер на ДСБ и двете партии не се явиха заедно на вота. Стигна се до плачевен резултат от под 2 процента за "Да, България".

Преди известно време, Радан Кънев заяви пред Lupa.bg, че се подразбира, че ДСБ и "Да, България" ще са заедно на изборите. Другото би било гротеска, заключи тогава екслидерът на ДСБ.