Само в Lupa.bg: Христо Иванов за "Отровните": Защо ни е коалиция с улични артисти?!

Новини
15:41 - 18 Декември 2020
6361
Само в Lupa.bg: Христо Иванов за "Отровните": Защо ни е коалиция с улични артисти?!

Шефът на "Демократична България" Христо Иванов си навлече омразата на „Отровното трио“ заради категоричния си отказ за коалиция с тях за следващия парламент. Това е и една от причините за крайната ярост на скулптора Велислав Минеков, който се закани да напусне Триото, ако до 23-и декември няма ясна концепция за обединение за вота.

Иванов директно отблъснал мераците за съюз с Минеков и Бабикян, с обяснението, че държи обединението да става само на база програма. Затова „Демократична България“ ще тръгне сама на избори, а след това ще прецени с кого да работи в новото Народно събрание, в зависимост кой се озове там и какво предлага.

Сред своите обаче, бившият правосъден шеф подметнал, че няма причина да прави предизборна коалиция с улични артисти, които не представляват сериозна организация и в момента не разполагат със сериозен политически ресурс. Да не правим политически циркове и съюзи-недоносчета. Нямаме нужда от пълнеж – това в общи линии смятал пионерът от плаж „Росенец“.    

Иванов хвърлил всички усилия да събере сериозни експерти, които да изготвят  професионална политическа програма и държал всеки съюзник да споделя тяхната концепция.

Стари десни припомнят, че така постъпваше навремето и бившият премиер Иван Костов.

В „Демократична България“ били убедени, че един съюз с „Отровното трио“ и Мая Манолова ще им донесе политически загуби, а рейтингът им ще падне.  

Иванов ясно е обяснил, че ще работи с тези, които влязат в парламента и с които ще споделят общи цели и само това бил правилният път.

От ДБ се опасявали, че ако направят предизборна коалиция с Триото и Мая Манолова и влязат в Народното събрание, може да последва разцепление. „И ако чак в парламента стане ясно, че не сме на една вълна - едни да се юрнат при ГЕРБ, други при БСП, ще настане пълен политически цирк, смятат  тъмносини политици.

Старите десни избиратели също имат пръст в плана на Христо Иванов - те не желаят предизборни коалиции със стари комунистически деривати и недесни субекти, каквито привиждат в лицето на Мая Манолова или пък Слави Трифонов.

Фенове на по-широките обединения, от типа СДС в началото на 90-те обаче припомнят как завърши нежеланието на Христо Иванов за коалиция с ДСБ на миналите парламентарни избори, заради което десните изобщо не влязоха в парламента.