Само в Lupa.bg: И Веско Маринов гърми от ГЕРБ (+уникален видео дует)

През ключалката
09:00 - 31 Май 2019
7392
Само в Lupa.bg: И Веско Маринов гърми от ГЕРБ (+уникален видео дует)

Трубадурът на родната естрада Веселин Маринов е изпаднал в паника и бил силно притеснен за кариерата си след свалянето от всички постове в ГЕРБ на неговия приятел и покровител Цветан Цветанов, научи Lupa.bg.

Изпълнителят на „Нашата полиция” неизменно пееше на всички предизборни мероприятия от самото създаване на ГЕРБ преди 13 години. Певецът и политикът често пътуваха заедно да агитират избирателите да пуснат бюлетина за кандидатите на партията. Освен това почти всяко лято Веско Маринов и Цветан Цветанов почиваха заедно на морето, а в ранни зори се правеха заедно сутрешния крос. През зимните ваканции си спретваха ски почивки и посрещаха заедно не една или две нови години.

След детронирането на Цветанов от всички парламентарни и партийни постове заради скандала „Апартаментгейт”, ударил сериозно по авторитета на ГЕРБ, обилно потящият се певец бил доста изплашен и за самия себе си. След като доскорошният втори човек в ГЕРБ изпадна в немилост, Веселин Маринов се притеснявал, че политическият му покровител вече няма да може да го пробутва навсякъде.

Изпълнителят на „Горчиво вино” вече бил наясно, че оттук насетне никога повече няма да получи покана да се изяви на някое предизборно мероприятие на ГЕРБ, защото всички ще го свързват с компрометирания Цветан Цветанов. И всъщност вместо да привлича избиратели Веско Маринов ще ги отблъсква.

В разгара на скандала „Апартаментгейт”, когато опозицията поиска оставката на Цветанов от парламента, а той не я даваше, близкият му приятел трубадур застана зад него и каза , че шефът на герберите в парламента е незаменима фигура за партията, уникален и неповторим.

„Аз съм убеден, че Цветан Цветанов е невинен и не е сгрешил в нищо”, каза Веско Маринов, а малко след това екс министърът напусна Народното събрание.

В четвъртък вторият в ГЕРБ, който до скоро бе отговорен за всички предизборни кампании на партията и за структурите и познава поименно всички ръководни кадри по места, подаде оставка и като зам.-председател на ГЕРБ и шеф на Изборния щаб. Той направи това пред лидера и премиер Бойко Борисов в Министерския съвет, след което във фейсбук благодари на всички за съвместната работа през всички 13 години от създаването на ГЕРБ.

Силните позиции на Цветанов в ГЕРБ и парламента сериозно се разклатиха покрай скандала „Апартаментгейт”. Още в самото начало на сагата, когато стана ясно, че бившият вицепремиер и екс вътрешен министър се е сдобил евтино с луксозен апартамент премиерът Бойко Борисов даде да се разбере, че ще накаже всички, които са се облагодетелствали неправомерно и да уронили престижа на ГЕРБ. Четири дни след европейските избори Цветан Цветанов, който не участваше в предизборната кампания, за разлика от предишни пъти, когато я изнасяше напълно, се раздели с ръководството на партията.

Вероятно в миналото ще останат и съвместните изпълнения на Веско Маринов и Цветан Цветанов.

Lupa.bg припомня една от изявите на дуета: