Само в Lupa.bg: Играе ли Черепа с хора на Радев и люспи от ПП?

Шефът на "Център" Дарин Дросев доскоро беше дясна ръка на Андрей Гюров

Политика
16:00 - 29 Февруари 2024
6212
Само в Lupa.bg: Играе ли Черепа с хора на Радев и люспи от ПП?

Санкционираният по закона "Магнитски" хазартен милиардер Васил Божков обяви нов политически проект - Национално движение ЦЕНТЪР. Събитието се състоя в "Хаят", близо до сградата, където босът излежава домашния си арест.

За глава на отрочето си Черепа избра доста спорната фигура на д-р Дарин Дросев. Доскоро той беше смятан за човек на ПП и беше парламентарен сътрудник на Андрей Гюров. И то когато шефът му водеше парламентарната група на Промяната. Днес обаче Дросев нарече ПП - "Политически Планктон".

Той завършва Американския университет в България с две бакалавърски степени по специалности "Политология" и "Стопанско управление", магистър е по "Философия". Притежава и научна степен доктор по "Философия" от Софийски университет. Той е дългогодишен преподавател в Софийския университет по "Логика" и "Философия".

д-р Дарин Дросев

В кратка презентация бяха представени целите и мисията на Националното движение ЦЕНТЪР. То е "масово политическо движение", което се ангажира със "създаването на нова България", която според учредителите ще бъде "освободена от рекет, политически убийства, господстваща престъпност".

Управителният съвет на сдружението се състои от четирима души, а обществения съвет - от 58 членове.

Управителен съвет

Емилия Божинова е реставратор, главен координатор на ПП "Българско лято". Завършва Националната художествена академия през 2014 г. със степен магистър по "Реставрация". Придобива и втора специалност – "Педагогика на изобразителното изкуство в началното образование". Има няколко години административен опит, след което се връща към реставрацията като служител на фондация „Тракия“. Ангажира се с културно-историческото наследство на страната.

Мануела Димитрова е юрист. Завършила е специалност "Право" в УННС. Работи като младши юрисконсулт в Столична община район – Слатина. Има опит и в Столична дирекция на вътрешните работи. 

Инж. Петър Стефанов е системен инженер и магистър по "Киберсигурност". Управлява собствен бизнес.

Румен Стоянов е изпълнителен директор на "Кметовете на кметства в Република България". Той е председател и на сдружения с нестопанска цел, някои от които "Организация на развъдчиците на автохтонни породи овце в България" и "Развъдчиците на Българско кафяво говедо – Калофер". Стоянов е бил дългогодишен кмет на Калофер. Той минава за изключително близък до президента Румен Радев. Миналата година в навечерието на кметските избори той заяви: "Направи ли Радев партия, много кметове ще го последваме". Вместо това е решил да последва Черепа.