Само в Lupa.bg: Индийски гуру пази Демби от куршуми

След Клюна, Самоковеца, Боби Цанков и осакатените Баретата и Очите, само Вучев си гледа старините спокойно

Общество
16:55 - 10 Октомври 2019
16968
Само в Lupa.bg: Индийски гуру пази Демби от куршуми

Голямата компания на спрягания за наркоготвач №1 на България Митьо Очите от близкото минало си отива. Един по един всички са отстреляни през годините и прави впечатление, че само един от ъндърграунд босовете остава непокътнат.

Димитър Вучев – Демби в момента е подсъдим за ухапан полицай при акция в дома си заедно с половинката си Милена, но като цяло си гледа кефа на спокойствие. Макар че той също бе подложен на терор неколкократно в последните 20 години, няма дори драскотина по тялото си, за разлика от останалите авери, сочени за главни разпространители и транжори на наркотиците у нас. Колкото и да е странно, Демби отдава късмета си на наставленията на индийски духовен гуру, с когото контактува от години.

„Двете сили – девас и атман, които оформят света в своето противопоставяне, са отговорни за съдбата на всеки от нас. Когато се научиш да им отдаваш дължимото, ставаш недосегаем за материални заплахи”, твърди съвсем сериозно Вучев.

В интерес на истината Димитър наистина изглежда под небесна закрила. Преди 5 години, когато в двора на дома му в квартал „Симеоново” гръмна бомба, Демби по чудо не бе там, за да си играе с току що родените малки кученца, които гранатата уби. По същото време той и цялото му семейство са вкъщи.

Баретата също винаги оцелява, но куршумите пред Съдебната палата го осакатиха доживот

Всички други от компанията на Митьо Очите – и Антон Милтенов-Клюна, и Косьо Димитров-Самоковеца, вече са на два метра под земята, а другият оцеляващ като котка с 9 живота – Златомир Иванов-Баретата, е осакатен до живот след стрелбата по него пред Съдебната палата в София. А единственият извор на информация за всички мафиоти, независимо дали живи или мъртви, е също погребаният отдавна Боби Цанков.

В неговата легендарна „Тайните на мутрите” Цанков обяснява подробно как Очите бил арестуван заради незаконно притежавано оръжие и как именно Демби и Клюна го спасяват от лапите на правосъдието, след като репортерка звъни лично на Милтенов, за да го запознае с хода на делото по бързото производство. „А бе, Митко е пич”, казва за Очите по онова време той.