Само в Lupa.bg: Кадър на БСП заема мястото на Шехерезада в МС

Политика
16:15 - 05 Август 2020
17012
Само в Lupa.bg: Кадър на БСП заема мястото на Шехерезада в МС

Теодора Петрова ще заеме мястото на Севделина Арнаудова като ръководител на Правителствената информационна служба и медиен съветник на премиера Бойко Борисов, научи ексклузивно Lupa.bg от свои източници от "Дондуков" 1.

Тя работи от няколко години в пресцентъра на Министерския съвет. Любопитното обаче е, че кариерата на Теодора Петрова като политически пиар специалист започва в централата на БСП на "Позитано" 20. Запознати твърдят, че Теодора Петрова не само е кадър на ръководителя на пресцентъра на Столетницата Жанет Пашалиева, но и нейна роднина.

В спомените на журналистите, които отразяват работата на червената партия обаче, Теодор Петрова е момичето, което оправяло столчетата в пресцентъра на БСП. Според запознати пиарката на "Позитано" 20 не блестяла с особен интелект, но пък поне била грамотна. По времето на кабинета на Пламен Орешарски (2013-2014) напуска червения пресцентър и отива да работи в Министерския съвет.

Сега на Теодора Петрова се пада тежката задача да се грижи за медийния имидж на премиера Бойко Борисов и на правителството в условията на мощни протести в цялата страна с искане за оставката на кабинета. Най-вероятно Теодора Петрова сега ще снима лайв видеа от джипа на министър-председателя и по време на срещите на премиера в оставащото време до края управлението му.

Като причина да напусне пресцентъра Севделина Арнаудова, която само определи себе си като Шехерезада, посочи, че отива в централата на ГЕРБ за подготовка на предстоящите парламентарни избори.

Оттеглянето на Арнаудова дойде в деня, когато се проведе Националната среща на ГЕРБ в София Тех парк. Срещата бе свикана инфарктно от вчера за днес, на нея присъстваха министри, депутати, кметове на ГЕРБ и областни ръководители на партията от цялата страна. 

През юни пиарът на премиера Бойко Борисов бе лично атакувана от бизнесмена Васил Божков, че неведнъж е била изпращана на срещи в офиса му на ул. "Московска". Той описа себе си като Али баба, а тя му отговори лично чрез комикси като представи себе си за Шехерезада.