Само в Lupa.bg: Кадър на Волен смени Стоил Рошкев в БСТВ

През ключалката
14:58 - 12 Октомври 2021
15610
Само в Lupa.bg: Кадър на Волен смени Стоил Рошкев в БСТВ

Кадър на Волен Сидеров смени водещия на „Думата е ваша” по БСТВ Стоил Рошкев, научи Lupa.bg. Рокадата отпреди дни постави начело на предаването Гита Манолова, която е откритие на кабеларката на атакистите „Алфа”.

Според наши източници в телевизията на БСП Стоил Рошкев, прочул се като яростен критик на Румен Радев, смятал, че зад свалянето му от ефир стоят „хора на президента”.

Безспорно най-острото перо на лявата журналистика - Велислава Дърева, има знаменателен пост по темата „Стоил Рошкев”: „Персоналният дебил на Каката срещу Президента...”

Повод за язвителните ѝ думи стана следното писание на червения тв водещ:

„Аз не подкрепям Радев за втори мандат. Не го подкрепям, ето, не го подкрепям.“ – това написа във фейсбук водещият на БСТВ Стоил Рошкев. Рошкев стана известен с това, че нарече президента Румен Радев „индианец“, а след това обвини всички, които смятат, че БСП не трябва да подкрепя ИТН, за хора, които искат да се върне Борисов на власт.

По думите на Стоил Рошкев президентът Румен Радев е „нищо повече от дребен предател“ и „Тримореца е човекът, подкопал неимоверно БСП.“ След като тези думи на водещия на БСТВ срещнаха остра реакция от членове и симпатизанти на левицата и на президента Радев, той беше принуден да изтрие писанието си.

Въпреки това скрийншот от поста продължава да циркулира в социалната мрежа от възмутени потребители, които искат Рошкев да бъде махнат като водещ в БСТВ, където получава заплата от партийната субсидия на партията, издигнала Румен Радев за президент.