Само в Lupa.bg: Кандидатите за президент на БФС няма да са в залата

Част от делегатите размислили, не приели подкупите

Спорт
09:30 - 15 Март 2024
2606
Само в Lupa.bg: Кандидатите за президент на БФС няма да са в залата

Днес е витален ден за българския футбол! А и за държавата. Конгресът на БФС трябва да реши ребуса - накъде ще тръгне родният футбол - към промяна или към подмяна. До 10:30 часа ще се вписват делегатите на клубовете, а след това ще има и процедурни предложения. Две от тези, които трябва да се променят, са кандидатите за президенти да бъдат в залата, като същото важи и за медиите.

БФС наложи забрана представителите на четвъртата власт да присъстват на живо по време на конгреса, а да наблюдават онлайн нещата на платформата на централата, но... без звук! И това не е прецедент, тъй като и преди това ставахме свидетели на нещо подобно.

Единственият кандидат, който на първо четене ще има право да бъде в залата, е Михаил Касабов, тъй като е член на настоящия Изпълком. Останалите ще са вън!

Последното денонощие имаше доста голяма раздвижване на пластовете, особено във финансов аспект. Част от клубовете, на които са предложени облаги, не са приели подкупите и са решили, че ще гласуват по съвест, научи Lupa.bg.

Вчера само нашата медия ви информира, че от БФС са вдигнали доста мизата и са предлагали по 6000 лева за глас, а това решение говори ясно за едно - запазване на властта и статуквото. Фаворит остава Георги Иванов - Гонзо, но след развитието на нещата в последните няколко часа Димитър Бербатов и екипът му вече имат голям шанс да седнат на трона на Борислав Михайлов, който повече от 18 години дерибейства.