Само в Lupa.bg: Канна Рачева "си измисля" новини още от 2001 г.

Репортерката погребва жив човек в ефир: съобщава, че на о. Аруба е убит Иван Тодоров-Доктора, вместо Поли Пантев

Актуални новини
20:51 - 31 Юли 2020
9589
Само в Lupa.bg: Канна Рачева "си измисля" новини още от 2001 г.

Популярната репортерка на Би Ти Ви Канна Рачева, която тези дни нашумя с репликата си „Ще си го измисля” по време на живо включване от протестите срещу управляващите в центъра на София, не за първи път прави гигантски гаф в професията си. Всъщност, Рачева е била на косъм от уволнение от Би Ти Ви още преди 19 години, когато „си измисля” нещо много по-опасно – убийството на жив човек. Това си припомниха пред Lupa.bg колеги на журналистката, които в онези години са работели заедно с нея в нюзрума на току-що стартиралата частна медиа

На 9 март 2001 г. вечерта в хотел на остров Аруба показно е застрелян българин пред десетки свидетели. В онези години няма социални мрежи, информация трудно се намира. Предстои вечерна емисия новини на Би Ти Ви. И тогава репортерката Канна Рачева „ексклузивно” се добира до новината, че убития на острова е Иван Тодоров-Доктора. Така Би Ти Ви съобщава в късната си емисия (тогава излъчвана в 22 часа, преди „Шоуто на Слави”), че е застрелян видния контрабандист. Източник не се цитира.

Поли Пантев е застрелян на 9 март 2001 г. на о. Аруба. В късните новини на Би Ти Ви обаче е съобщено, че е убит Иван Тодоров-Доктора, който по това време си е жив и здрав

Да, ама не. Става въпрос за друг мафиот. Убитият е Поли Пантев. Би Ти Ви обаче пуска новината, без да я провери. Вероятно Канна Рачева „си го е измислила”, само и само да има конкретика в новината. Иван Тодоров-Доктора (застрелян 5 години по-късно, през 2006 г.) по онова време си е жив и здрав. Той е в шок от вестта, че по новините вече са го обявили за мъртъв. Дори обмисля да съди телевизията, но после се отказва.

Иван Тодоров-Доктора е "убит" от Канна Рачева 5 години преди реално да бъде разстрелян

Заради избухналия скандал Канна Рачева е наказана и дори се обмисля да бъде уволнена. Тогавашната шефка на новините в Би Ти Ви Люба Ризова обаче я спасява и скандала бързо-бързо се забравя.

Сега, когато репликата "ще си го измисля" лъсна в ефир, телевизията защити репортерката си, а самата Канна Рачева обяви, че е имала съвсем друго нещо предвид.