Само в Lupa.bg: Китаецът в Банско умрял насред вечеря, 100 души пищят в истерия

55-годишният Зен Юнг Занг повърнал и се свлякъл в ресторанта, останалите хора помислили, че е болен от коронавируса

Новини
13:26 - 24 Февруари 2020
3983
Само в Lupa.bg: Китаецът в Банско умрял насред вечеря, 100 души пищят в истерия

Смъртта на 55-годишния китаец в хотел в Банско е шокирала близо 100 човека, които са станали свидетели на жестокия му край, научи Lupa.bg от свои хора в курортния град. Инцидентът е станал в събота около 20,15 ч. в ресторанта на 4-звездния хотел "Банско Спа енд Холидейз". 

55-годишният Зен Юнг Занг бил в ресторанта на хотела и спокойно вечерял, когато внезапно му прилошало. Той пребледнял, хванал се за сърцето и повърнал насред маса. Секунди по-късно припаднал с гърчове, а по устата му имало пяна. При вида на умиращия китаец настъпила жестока паника сред останалите около 100 човека, които по същото време вечеряли в ресторанта. Започнали истерични писъци и крясъци, предружени с ридаене, всички хукнали като обезумели да бягат, мислейки си, че азиатеца е жертва на новия коронавирус. Никой не се приближил да окаже първа помощ на китаеца, хората и персонала се разбягали. От рецепцията незабавно подали сигнал и на място се отзовал екип на Спешен център – Банско. Лекарите дошли екипирани с неопренови костюми, понеже същото се притеснявали. Медиците само са констатирали смъртта на 55-годишния Зен Юнг Занг. Той е транспортиран до Спешен център – Разлог и оттам е закаран в МБАЛ – Благоевград за аутопсия.

„Категорично не става дума за коронавирус, направи се подробна аутопсия, резултатите бяха готови още в неделя следобед. Касае се за масивен инфаркт. Човекът е имал сърдечно заболяване и миналата година е бил опериран", коментира д-р Мончева, директор на дирекция „Надзор на заразните болести“ към РЗИ – Благоевград. От община Банско също оповестиха, че място за паника няма.

„Зен Юнг Занг е британски гражданин от китайски произход. Пристигнал е в Банско от Великобритания. Не е бил в Китай от 25 години. Това, което знам, е, че му е прилошало, пристигнал е спешен екип, но той вече бил починал и е транспортиран до МБАЛ – Разлог за аутопсия. Категорично не е коронавирус”, каза кметът Иван Кадев.

Хотелът функционира нормално, няма поставени под карантина лица. Няма официална информация и за това дали починалият е бил с група, или на индивидуално посещение в ски курорта.