Само в Lupa.bg: Кои министри маха Мария Габриел?

Няма да има лица от ГЕРБ в кабинета след ротацията, отрязаха д-р Коце за здравен министър

Новини
17:42 - 02 Февруари 2024
12111
Само в Lupa.bg: Кои министри маха Мария Габриел?

ГЕРБ няма да постави свои лица на овакантените министерски постове след ротацията. В кабинета на сегашния вицепремиер Мария Габриел партията на Бойко Борисов ще заложи единствено на експерти, твърдят източници от Сглобката.

Както вече е ясно, със сигурност си отива здравният министър Христо Хинков, който сам настоява за това. Имало три варианта за негов наследник, като и тримата спрягани не са политически лица, научи Lupa.bg. Въпреки че много искал да се завърне като министър, д-р Костадин Ангелов нямал никакви шансове пак да оглави ведомството. Решението било лично на Бойко Борисов, който не желаел партийни функционери от ГЕРБ да заемат министерски постове.

Костадин Ангелов няма да се завърна като министър на здравеопазването след ротацията, въпреки упоритите слухове в тази посока

Сигурно е, че освен Хинков, ще си замине и спортния министър Димитър Илиев, в чието министерство неотдавна имаше арести заради белязани пари за подкупи, предназначени за зам.-министър. Бившият автомобилен състезател бил разжалван и от партията, която го предложи за поста - ПП, твърдят още източниците на Lupa.bg.

Напрежение имало и около министъра на земеделието, но засега той май е успял да договори оставането си след ротацията. Поста си вероятно ще запази и министъра на културата Кръстьо Кръстев, въпреки че към него критиките са най-големи.

Спортният министър Димитър Илиев също е пътник при ротацията на 6 март