Само в Lupa.bg: Кои наши евродепутати мълчат като риби срещу 9000 евро на месец?

Новите пратеници в Страсбург не са се изказали нито веднъж от старта на пленарната сесия

Новини
14:40 - 06 Август 2019
4242
Само в Lupa.bg: Кои наши евродепутати мълчат като риби срещу 9000 евро на месец?

Деветима български евродепутати от общо 17-та, не са направили нито едно изказване в пленарната зала на Страсбург, нито са участвали с доклади в комисиите на институцията, сочи справка на Lupa.bg в активността на новите ни пратеници. 

За последния един месец, откакто новият състав на Европейския парламент започна да работи, прави впечатление, че предимно новите нашенци от делегацията мълчат като риби, докато вече са се разписали за получаването на заплата от 8758 евро, в която не влизат представителните разходи и офис нуждите. 

Асим Адемов (ГЕРБ), Атидже Алиева-Вели (ДПС), Иво Христов (БСП), Искра Михайлова (ДПС), Цветелина Пенкова (БСП), Андрей Слабаков (ВМРО), Петър Витанов (водач на делегацията на БСП), Елена Йончева (БСП) и Сергей Станишев (БСП) до момента не са взели думата нито веднъж в дебатите в институцията по различни въпроси. И ако за последния, който е и лидер на Партията на европейските социалисти и е ангажиран с различни инциативи, включително и по преговорите за ключовите постове в Европа, останалите не заемат подобни позиции. 

Прави впечатление, че от прясноизбраните евродепутати единствено Александър Йорданов и Радан Кънев са се изказвали пред останалите си колеги. За сравнение обаче по-опитните с вече един мандат в Страсбург и Брюксел зад гърба си - Ева Майдел (ГЕРБ), Илхан Кючюк (ДПС) и Андрей Ковачев (ГЕРБ) са особено активни и не пропускат възможност да изложат мнението си в досегашните сесии. Факт е, че ЕП в момента е във ваканция, както и повечето национални парламенти, но мълчаливите ни представители са имали възможност да вземат думата в общо 15 заседания (пленарни или в комисиите) досега.