Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова изгуби всички гласове от Пловдив

Политика
12:15 - 21 Юни 2020
6592
Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова изгуби всички гласове от Пловдив

Шефката на БСП Корнелия Нинова и нейните поддръжници в Пловдив са били напълно отстреляни на градската конференция, приключила късно снощи. С 80 гласа "за" настоящият лидер на левицата в Града под тепетата Георги Гергов остава начело. Опонентът му Иван Петков - Бебето е взел едва 24 гласа от общо 116 делегати на Съвета, научи Lupa.bg. 

Бламирането на човека на Нинова обаче не е изненада за пловдивските социалисти, като се има предвид, че опозицията на Гергов не е изпратила нито един делегат на предстоящия конгрес в София от гласуванията в районните конференции. 

Оказва се, че дори депутатът Георги Йорданов няма да е пратеник в столицата. Същото се отнася и за Бебето по наша информация, 

Войната между Нинова и Гергов започна още миналата година със серия задочни обвинения, отправени помежду им. А през февруари, докато конференциите в Пловдив течаха с пълна сила преди коронакризата човекът на Нинова - Бебето обяви, че градската организация бележела само загуби на избори. Факт е обаче, че Иван Петков не е опозиция на Гергов отсега. През годините и преди встъпването на Нинова като председателка на Столетницата, той винаги е демонстрирал пренебрежително отношение към бизнесмена.