Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова остаря за БСП !

Новини
12:35 - 25 Ноември 2019
26441
Само в Lupa.bg: Корнелия Нинова остаря за БСП!

Претендиращата за най-демократична партия у нас – БСП - демонстрира върла дискриминация.

Парадоксално, но в столетницата вече не харесват бойната си лидерка Корнелия Нинова, и то не заради маниера й на фелдфебел, а по... възрастови причини.

Това стана ясно от думите на Антон Кутев пред бтв, който обяви, че „БСП има нужда от млад лидер”.

Ерго – Корнелия е стара. А Нинова е едва на 50 години – при средна възраст на членската социалистическа маса от 60 лета нагоре. Самият Кутев прeз лятото беше  свален от поста зам.-председател на парламентарната група на „БСП за България” и в момента се изявява като един от най-острите критици на партийното ръководство.

„На нас ни трябва млад човек с друга визия, с друга алтернатива, който да върне отново надеждите на широк кръг хора”, беше акцентът в думите на Антон Кутев. А профилът на въпросния млад човек добива все по-ясни очертания.

От високите етажи на „Позитано” 20 споделиха пред Lupa.bg, че конкурент номер едно на Корнелия Нинова продължава да бъде водачът на столичната организация Калоян Паргов. Млад, 42-годишен и амбициозен поне колкото Нинова.

С голям брой поддръжници в партията, които вярват, че той може да обедини БСП. А шансовете му да събори Корнелия нараснаха след местните избори, защото софийските социалисти чувствително увеличиха представителите си в Столичния общински съвет.

Истинскта борба за лидерството в столетницата стартира на 1 декември, когато започва пълният цикъл от отчети и избори. До 31 март предстои да се проведе и градската конференция на софийското БСП. На нея съответно трябва да се гласува председател на софийската организация. Висши социалисти обаче подсказаха на Lupa.bg,

че точно на тази конференция Калоян Паргов може да бъде бламиран, за да го препънат в устрема му да свали Корнелия Нинова от поста лидер на БСП.