Само в Lupa.bg: Козирката на новата "Армия" ще бъде със соларни панели (СНИМКИ)

Разпродават на търг чимовете от старото тревно покритие на стадиона

Спорт
15:30 - 19 Април 2024
3988
Само в Lupa.bg: Козирката на новата "Армия" ще бъде със соларни панели (СНИМКИ)

Стадион "Българска армия" ще бъде изцяло покрит, но това, което все още не се знае, е, че цялата козирка над трибуните, ще бъде със соларни панели, научи Lupa.bg. По този начин съоръжението ще е обезпечено откъм ел енергия.

Ръководството обмисля скоро, след като минат демонтажните работи, да пусне на търг чимовете трева, на които са стъпвали едни от най-великите футболисти на България, а също и световни величия. Именно поради този факт поливните системи не спират и постоянно напояват тревата.

До два месеца трябва да са приключили и разрушителните дейности, а след това да стартира и по-трудната част - построяването. В момента фирмата изпълнител работи с една от най-модерната техника, а машината, която вчера стартира разрушаването на козирката на "Българска армия" е една от петте в света!

Вече има готов проект, а съвсем скоро ще стане ясна и фирмата, която ще строи стадиона. В момента дори се обсъждат най-дребните детайли по проекта - настилка, цветове, осветление, табло, тревно покритие и т.н.

Lupa.bg разбра, че демонтажът струва малко над милион лева, което е доста по-евтино от някои други подобни изпълнения, за които бяха платени над три милиона лева!

Капацитетът на новия "Българска армия" ще бъде съобразен с всички изисквания, тъй като се намира в паркова част, т.е. в Борисовата градина. Седящите места на съоръжението ще бъдат между 16 до 18 000.

Снимки: Агнес Методиева