Само в Lupa.bg: Кръглата маса за коалицията между Слави и ДБ е в 7/8 ТВ

Актуални новини
19:47 - 15 Април 2021
11196
Само в Lupa.bg: Кръглата маса за коалицията между Слави и ДБ е в 7/8 ТВ

Изненадващ медиен ход предприе "Има такъв народ" на Слави Трифонов и Демократична България ден преди първото заседание на 45-я парламент. Тайна договорка за преговори между двете политически сили през кабелната телевизия на Дългия лъсна от участие в сряда вечерта в ефира му на активист от партията на Христо Иванов "Да, България".

Става въпрос за Христо Милчев, който гостува при водещия на учиндолския председател - Крум Савов, за да говори и за края на ерата "Борисов", и за акциите в Българската банка за развитие. Анализатори отбелязват, че това е едно от участията, броящи се на пръстите на ръцете, на членове на градската десница в медията на Трифонов, откакто тя съществува. 

И коментират, че вратата за преговори между ДБ и ИТН явно се намира в столичния кв. "Левски-Г", а не в кулоарите на парламента, както и че совалките ще се правят през ефира, а не в институциите с цел съставяне на кабинет, макар и на малцинството, както предполагат. 

Показателна е и днешната безапелационна подкрепа на новия парламентарен шеф Ива Митева-Рупчева с цели 163 гласа, включително тези на ДБ, БСП, ДПС и "Изправи се! Мутри вън!" Впечатление направи липсата на номинация за поста от страна на десните, което пък явно е станало след предварителни разговори между двете сили. Комплиментите, които депутатите на Слави Трифонов и демократите си разменяха цял ден, явно ще продължат и в ефира на Дългия. Неслучайно вчера Милчев отбеляза "впечатляващия професионализъм, с който се работи в 7/8" и заявката му, че абонаментът за нея си заслужавал.