Само в Lupa.bg: Лаймска болест мори авера на Божков Сашо Тумпаров

Общество
15:16 - 12 Февруари 2020
11634
Само в Lupa.bg: Лаймска болест мори авера на Божков Сашо Тумпаров

Дългогодишният съдружник в десетки компании на задържания в ОАЕ милиардер Васил Божков - Александър Тумпаров, стана медийна сензация, след като получи рекордната в историята на родното правосъдие гаранция от 1,5 млн. лева. Сашо чинно си внесе съответната сума и отиде директно на лечение във ВМА, каквато е обичайните практика на обвиняемите родни баровци. Lupa.bg обаче научи от свои източници, че Тумпаров е изключението, което потвърждава правилото - той наистина е тежко болен, след като преди години едва прескочил трапа заради лаймска болест.

Жестоката инфекция никога не може да бъде излекувана напълно и макар привидно да изглежда здрав, Тумпаров има тежки увреждания на сърдечно-съдовата система, ставни проблеми и възпаление на очните нерви, заради което е принуден винаги да ходи с тъмни очила.

Според близки до бизнесмена, той пипнал лаймската болест по време на екзотична ваканция преди повече от 15 години, но симптомите се появили почти петилетка по-късно. Тумпаров бил едва ли не на смъртен одър, но отървал кожата, след като лично Васил Божков го пратил на лечение в Германия.

Александър Тумпаров е известен в средите на комарджиите не само като един от основателите на "Еврофутбол", но и като човекът, който въведе в България залагането на гонки с коне и кучета преди повече от 15 години, като неуспешно се опита да пренесе на наша земя тази вековна британска традиция. В негова чест първият тираж на "Еврофутбол" е проведен в далечната 1993 г. на рождения ден на Сашо - 21 август.