Само в Lupa.bg: Лекар от Окръжна болница: Който няма роднини - да мре!

Новини
16:50 - 08 Септември 2020
11538
Само в Lupa.bg: Лекар от Окръжна болница: Който няма роднини - да мре!

Думата морал и полагането на Хипократовата клетва явно вече са отживелица и загубили стойност. Това потвърди с действията си и д-р Златка Михайлова от столичната Окръжна болница "Св. Анна". В прав текст тя е обяснила на пациент, че като няма роднини, да се оправя и да умира, научи Lupa.bg от приятели на болния.

Той е приет по спешност в болницата в петък вечерта, като е установена силна анемия и нисък хемоглобин - 30, което според специалисти граничи със смъртта.

До днес почти не му е обърнато внимание, никой не му казва какво се случва и какво ще е необходимо. Освен плашещото от д-р Михайлова преди дни: "Ще имаш нужда от много кръв за преливане. От мноооого!" И толкова. 

След днешния първи работен ден тя се свързва с някои от приятелите на пациента, които са съдействали за приемането му, тъй като няма роднини. Той е здравноосигурен, но Михайлова е категорична, че ще бъде изписан и без да е напълно здрав. 

"Ще има нужда от много кръв. Аз не мога да моля за кръв, повече не ми дават. Ако не дадете поне двама днес, оправайте се! Ще гледам да го закрепя до хемоглобин 80 и го изписвам. Пътеката е четири дни. Тук не е хотел, не може да седи вечно", заявила д-р Михайлова. Същите думи е казала и на болния в събота сутринта. 

"Като няма роднини и близки - да се оправя, да умира, ако ще! Аз няма да му преливам от моята кръв! Ще му трябва и витамин В12, който да се влива, а след това от личния лекар да му се бие като инжекция, може да продължи и година лечението. Не ме интересува какъв е и що е, ще постои още няколко дни и да се пръждосва, изписвам го!", са вулгарните и произнесени на висок глас думи от хематолога. 

Оказа се, че в Окръжна болница доста от медицинските лица се страхуват от нея, тъй като има сериозен гръб и коли и беси. Явно понякога и буквално. 

Михайлова е човекът, който се разпорежда с кръвта в болничното заведение, а също така и да върти далавери, от които се възползва, като не дава точна информация за кой пациент колко кръв е необходимо.