Само в Lupa.bg: Лили Иванова изпрати най-пищния венец за проф. Вучков

Примата прости на театроведа в смъртта, след като двамата бяха смразени близо десетилетие

Култура
12:49 - 27 Септември 2019
39643
Само в Lupa.bg: Лили Иванова изпрати най-пищния венец за проф. Вучков

Сред стотиците букети и жалейки на поклонението пред тленните останки на емблематичния общественик проф. Юлиан Вучков се открояваше елегантен, бутиков бял венец със скромен надпис „Лили Иванова”, забеляза репортер на Lupa.bg. Примата на родната ни естрада се беше отчела най-впечатляващо сред всички близки на театроведа, макар в последните 10-ина години отношенията им далеч да не бяха цветущи.

Явно иконата от Кубрат е простила в смъртта на професора, който от известно време се изказваше твърде неласкаво за личността й, макар винаги да е признавал огромния й талант. Злите езици твърдят, че разривът между Лили и Юлиан, които с десетилетия бяха близки приятели, дошъл покрай последната му голяма любов – Диана.

На 74-ия си рожден ден Вучков запознал половинката си с естрадната прима. Иванова обаче останала твърде равнодушна и високомерна към изгората на професора. А Юлиан не прощаваше подобна арогантност.

Другата версия за разлъката е доста по-нелицеприятна и звучи нелепо, но доста хора се кълнат в нея - двамата прочути спестовници се скарали покрай сметка за мобилен номер, който известно време споделяли.

Юлиан и Лили през 2003 г., когато още ги свързваше крепка дружба

„Имам чувството, че тя остана назад като личност. Нея възрастта много я деформира и депресира”, разказваше Юлиан за певицата. – „ Тя не беше чак толкова лош човек. Можеше и да помага на хората, макар да не беше от щедрите. Много се грижеше за Иван Пеев – нейният любим втори съпруг – много милееше и се грижеше за него. Само за него – от всичките нейни съпрузи! Но с напредването на годините Лили се промени – започна да се държи недопустимо лошо. Тя унижава и оскърбява хората.”

Явно в смъртта Иванова е простила на някогашния си близък приятел поне формално и въпреки обвиненията, че е стисната, беше изпратила венец на стойност поне 300 лв. на поклонението.