Само в Lupa.bg: Лодката на БСП за 120 бона е собственост на бивш гербер

Политика
15:40 - 30 Март 2021
16111
Само в Lupa.bg: Лодката на БСП за 120 бона е собственост на бивш гербер

Лодката, с която кандидатите за депутати на БСП се хвалят от няколко дни, а водачите на червените листи от Видин до Русе агитират от руля й, се оказа собственост на бивш общински съветник от ГЕРБ, научи Lupa.bg.


Крум Зарков дали знае чия е комфортната яхта? 

Ладията, която по информация на социалисти струвала 120 хиляди лева и била най-луксозната на целия Дунав от българска страна, се водела на името на Мартин Петров.


Петров и Гергов заедно на борда на шикозната гемия 

Покорителят на планински върхове, както е известен заможният видинчанин, бе в състава на местния парламент до местния вот през 2019 г. Говори се, че отскоро той започнал да симпатизира на БСП, но още не бил станал член. Наемът на лодката пък бил символичен и бил платен не от кого да е, а от бившия кмет на дунавския град Герго Гергов, който спечели вота през 2011 г. тъкмо с червените гласове.

Припомняме, че през 2014 година Софийският апелативен съд го отстрани от длъжността по искане на прокуратурата. Той бе привлечен като обвиняем по разследване за незаконно притежание на антични моменти и патрони без разрешение. Освен това се разкри и че е ощетил общината с над 150 хиляди лева, като е търгувал храните за детските градини на многократно по-високи от пазарните и договорените цени.  

В БСП се шегуват, че сега явно е успял да наеме лодката за предизборната кампания на другарите си със спестени средства именно от тази далавера, както и т.нар. воден цикъл.

В замяна на щедростта пък шефката на социалистите Корнелия Нинова обещала на Гергов, а и на бившия атакист, също близък на Мартин Петров, Пламен Трифонов постове в борда на Българо- румънското дружество „Дунав мост Видин - Калафат" АД, където заплатите били баснословно високи.