Само в Lupa.bg: Любо Пенев пак вариант за ЦСКА

€120 бона задържат засега Ел Маестро, Загорчич отново е спрягано име за "Армията"

Спорт
14:30 - 27 Февруари 2024
10798
Само в Lupa.bg: Любо Пенев пак вариант за ЦСКА

120 000 евро е причината, заради която все още търпят Нестор Ел Маестро на "Армията", научи Lupa.bg. Сръбският наставник с английски паспорт и сменил няколко пъти имената си, вече е недолюбван от публиката на ЦСКА, която мощно скандира "Оставка!" след поражението във Варна от Черно море (0:1) тази събота.

Ел Маестро е "на нож" и с ръководството, което прави всичко възможно, за да го разкара и да не се опропасти докрай сезонът на "армейците". Те все още имат някакви шансове за титлата, а наред с това продължават и битката за Купата на България, а утре от 17:30 часа ЦСКА приема Арда, който от вчера е с нов треньор - Николай Киров - Белия.

От известно време Гриша Ганчев отново е в преговори с Любослав Пенев, научи още нашата медия. Двамата са имали няколко разговора по телефон и на живо, като засега Ел Голеадор все още е наставник на Хебър и в изчаквателна позиция около цялата ситуация в Пазарджик.

"Гробарите" са също на четвъртфинал за националния трофей, а утре играят у дома с Пирин, часове преди двубоя на ЦСКА с Арда. Всички знаят какви са амбициите на Любо Пенев, който е изключително мотивиран да спечели този трофей с Хебър - един непретенциозен на този етап отбор. Все пак в битката за Купата останаха още Ботев Пд, Спартак Варна, Лудогорец и ЦСКА 1948.

Нестор Ел Маестро е имал среща вчера с босовете на "армейците", като е отказал да направи компромис с дължимите му до края на договора заплати.

Контрактът му с "червените" изтича в края на юни, а месечното му възнаграждение възлиза на 30 000 евро. Наглият наставник е бил категоричен, че дори и да бъде уволнен, трябва да получи бонусите при евентуално спечелване на шампионската титла и Купата на България.

Иначе отново в кулоарите на "Армията" се заговори за друг вариант за треньор - Златомир Загорчич, който пак се върна в Славия. Сърбинът с български паспорт и участник с нашия национален отбор на Евро 2004 - засега последният голям форум на "лъвовете", е водил преговори със Заги, но засега нещата са в застой.

Имаше вариант Загорчич да дойде в ЦСКА и преди Ел Маестро, но тогава фенско недоволство го спря.