Само в Lupa.bg: Любовник на фолкпевица върти ало-измамите в Северна България

Личности
15:30 - 05 Март 2021
6626
Само в Lupa.bg: Любовник на фолкпевица върти ало-измамите в Северна България

Любовник на вече не толкова популярна фолкпевица върти ало-измамите в цяла Северна България, разкриха пред Lupa.bg разследващи.

За да запазят достойнството на бившата чалга звезда, те отказват да изкарат името й на светло. Тя вероятно обаче ще бъде повикана като свидетел по делото срещу него, ако се стигне до такова.

Ченгетата твърдят, че ало-измамникът ръководил цяла група, която действала в Северна България.

Криминалният тип е бил натопен от завист от негов приближен, разказват криминалистите. Той живеел като бохем, карал скъпа кола, обичал да черпи приятели и така пилеел откраднатите пари.

Все още разследващите не могат да докажат връзка между любовника на чалга иконата и групата, която действала в Румъния и направила милиони печалба.

Припомняме, че румънските власти предадоха на съдебните органи група телефонни измамници в Румъния с ръководител Димитър под прякор Бамзе, от Павликени.

Заедно с Бамзе в северната ни съседка е задържан Петър, известен като Пепи Каратиста от Левски. Двамата са основните въртачи в групата. Те обаче не искат да признаят, че гаджето на бившата фолкзвзда работил с тях и така разследващите не могат да установят връзка между двете групи. Те още се чудят дали изобщо става дума за две различни банди или "румънската схема" е много по-мащабна.

С бабаитите от Букурещ е задържан и Димитър Паскалев също от Павликени - помощник въртач. В хотела в румънската столица е арестуван и още един мъж - помагач, който им купувал храна и сим карти.

В България - в Левски и Павликени, са задържани още двама от групата, които са мулета. Извършени са обиски и изземвания. Отнети са автомобили.

Интересното в случая е, че мулетата са пренасяли парите от България до Румъния и после отново са ги връщали в България, като по този начин са искали да прекъснат връзката на парите с България, както и да затруднят разследващите.