Само в Lupa.bg: Люпко към Гриша Ганчев: Като си тръгна, ще ти кажа всичко за съблекалнята

Сърбинът усеща, че дните му на "Армията", където не е желан, са преброени, а собственикът вече търси нов треньор

Спорт
12:49 - 03 Септември 2019
2850
Само в Lupa.bg: Люпко към Гриша Ганчев: Като си тръгна, ще ти кажа всичко за съблекалнята

Гриша Ганчев вече търси нов треньор на ЦСКА, научи Lupa.bg. Собственикът на червените се е видял в чудо от различните претенции на феновете и натискът от медиите, като това го е подтикнало да направи нова смяна на треньорския мостик на "Армията".

Годинките на Люпко Петрович вече натежаха - 72, а самият той загатна преди Вечното дерби, че при негативен резултат срещу сините, сам ще си тръгне. Е, този път европейският клубен шампион с Цървена звезда отново оцеля след 2:2, но нервите му вече не издържат.

Натискът е огромен, а старата му връзка като треньор на Левски, трудно може да бъде простена от някои от феновете, голяма част, от които отказват да ходят на мачове именно заради сърбина.

"Той е говедо и такъв ще си остане, след като вече един път е сложил "патерацата" (б.а. - емблемата на сините) на гърдите си. След като си защитавал честта на ония, няма как да носиш звездата и да се вричаш в любов на ЦСКА! Не го искаме, да се маха! Нито резултатите, нито играта ни са за нивото на ЦСКА, ние с него станахме архаичен и допотопен отбор", е мнението на част от феновете, които го изразяват свободно в някои от секретните групи на армейците в социалните мрежи.

След Вечното дерби с Левски Люпко Петрович е имал среща с Гриша Ганчев, с който са иначе много добри приятели.

"Виж, не издържам вече, още малко и се оттеглям. Търси някой, който да стане треньор. Проблемите в отбора са много, съблекалнята е станала кошер от оси, трудно се издържа на такава вакханалия! Но да знаеш - преди да си тръгна, ще ти кажа всичко са атмосферата в отбора, искам съвестта ми да е чиста и да си тръгна с достойнство", са били думите на Петрович, които доста озадачили Ганчев.

Сърбинът извади от отбора двамата капитани - Николай Бодуров и Рубен Пинто, които му мътеха водата и пречеха на работата. Сега слуховете на "Армията" твърдят, че други двама са на мушката - Петър Занев и Тиаго. Българинът се е сдърпал в съблекалнята с Петрович и заедно с португалеца бяха сменени още на полувремето срещу Левски, а капитанската лента от ръката на Занев отиде на испанеца Раул Албентоса, който отбеляза изравнителното попадение.

Преди мача усилено се твърдеше, че един от вариантите за заместник на Петрович е друг сърбин - Миодраг Йешич, който преди години беше наставник на ЦСКА, а в последствие и на Литекс при Гриша Ганчев.

"Нито съм се чувал с Ганчев, нито съм говорил по темата, с който и да било. На този етап ще работя далеч от Балканите. Винаги бих се върнал в ЦСКА, но този момент все още не е настъпил. Подписвам с клуб от Африка", споделил Йешич, който ден по-късно сложи парафа си на договор с египетския Исмаили.

В паузата на първенството, когато има дати за квалификации и приятелски мачове на националните отбори, ръководството на ЦСКА ще вземе решение каква ще е съдбата на Люпко Петрович и някои от футболистите в отбора.