Само в Lupa.bg: Махат Любо Пенев, ако не спечели нищо

Спорт
15:10 - 03 Април 2021
4942
Само в Lupa.bg: Махат Любо Пенев, ако не спечели нищо

Любослав Пенев ще бъде махнат от ЦСКА, ако червените не спечелят нищо през този сезон, научи Lupa.bg. Преди дни бяха разкрити подробности около договора на треньора, който се завърна на поста за четвърти път в своята кариера.

Контрактът на Любо Пенев с армейците е до юни 2022 година, с опция за удължаване, но има и една устна "клауза", с която той е наясно - тръгва си от Борисовата градина по начина, по който дойде - на мига, ако не спечели нищо. Още през май.

В първото си интервю пред клубната телевизия Пенев зави какво е казал в съблекалнята на своите футболисти - че целите са три: титла, Купа на България и класиране за Европа.

На този етап няма нищо сигурно, независимо от класирането на ЦСКА. В първенството 31-кратните шампиони на България делят второто място с Локо Пд (с по 43 точки), изоставайки от лидера Лудогорец на 9 пункта четири кръга преди края на редовния сезон. В плейофите трите отбора ще имат по един мач помежду си, но преднината на този етап остава непосилна на пръв поглед. Засега целта "Европа" остава най-реалистична, тъй като в турнира за Купата на България ЦСКА се изправя срещу Лудогорец в два мача, като реваншът е в Разград.

Любослав Пенев ще трябва да продължи традицията да бъде голяма преграда за зелено-белите, но предвид формата и играта, която показват напоследък червените, шансовете да отстранят орлите, не изглеждат твърде големи.

Към всичко това като се прибавят и позициите на Лудогорец в БФС и съдийската комисия, нещата придобиват още по-ясна картинка.

Любослав Пенев беше назначен "на пожар" на мястото на Бруно Акрапович, като всичко стана много бързо, за часове. И още в първите разговори с Гриша Ганчев му е дадено ясно да се разбере какво се очаква от него и какво ще се случи при неуспех. И без неустойка.