Само в Lupa.bg: Мая Манолова и Корнелия Нинова стопиха ледовете

Политика
15:00 - 06 Май 2019
3939
Само в Lupa.bg: Мая Манолова и Корнелия Нинова стопиха ледовете

Ледовете между Корнелия Нинова и Мая Манолова се стопиха не кога да е, а по време на папската визита у нас, научи Lupa.bg. В деня, в който Франциск пристигна у нас, лидерката на БСП и омбудсманът го чакаха рамо до рамо за речта му на площад "Атанас Буров".

Почти половин час двете дами не спряха да си говорят и дори бившият премиер Пламен Орешарски, който бе до тях, се почувства неловко от това, че бе изолиран и не можа активно да се включи в диалога им. По наша информация от няколко седмици Манолова и Нинова са започнали да се чуват все по-често, като най-вероятно водят преговори помежду си за предстоящите местни избори.

Вече няколко пъти Нинова споменава, че би търсила надпартийна фигура за много от ключовите кандидати за кметове тази есен, включително и за София. От своя страна, Манолова уклончиво отговаря на журналистическите въпроси дали би се цанила да е претендент за градоначалник, но в никакъв случай не отрича, че това е съвсем възможна хипотеза.

Въпреки че бившата парламентаристка е червен кадър, в момента тя е със замразено членство в БСП заради позицията си на обществен защитник №1. Така тя би могла да бъде лансирана за кандидат-кмет от левицата тъкмо като надпартийна фигура с много сериозен публичен рейтинг и високо одобрение от електората на различни партии, включително извън БСП, коментират и в червената централа на "Позитано" 20.

Освен това, по-наблюдателните апаратчици в Столетницата отбелязват и че от няколко месеца Манолова не си е позволявала да отправи нито една критика към ръководството, начело с Корнелия Нинова, докато по-рано често заемаше позиция срещу много от ключовите решения на партията. А репортер на Lupa.bg видя, че след като заедно изслушаха речта на папа Франциск, Корнелия и Мая се отправиха заедно към известно столично заведение на обяд, за да продължат задушевния си разговор за общото им политическо бъдеще.