Само в Lupa.bg : Михаил Билалов получил 1000 евро бакшиш от Кръстника на руската мафия

Разстреляният през 2013 г. гангстер Александър Жестоков оставил пачката на Джаро в парижки ресторант

Нещо за четене
12:47 - 14 Май 2019
4511
Само в Lupa.bg: Михаил Билалов получил 1000 евро бакшиш от Кръстника на руската мафия

Култовия актьор и настоящ водещ на хитовото шоу за многознайковци „Стани богат” Михаил Билалов е сменил в кариерата си десетки професии на три континента – арт дилър, готвач, сервитьор. Именно в последното амплоа Джаро е имал челен сблъсък с един от най-жестоките главатари на руската мафия - Александър Жестоков, научи Lupa.bg.

Семейството на Билалов живее в Париж в началото на новия век, а нашенецът си докарва някое евро, като разнася таблата в баровския руски ресторант „Одески нощи”. Обслужва шумни компании „нови” руснаци с дебели пачки, а сред клиентите често има и съмнителни фигури от ъндърграунда.

Билалов е любимец на гостите на заведението, тъй като си служи с майчиния им език. Именно по тази причина е пратен да сервира на голям банкет през 2003-а година, на който се изсипват над 50 братушки с кожени якета и тъмни очила. „Оказа се, че имало някаква среща на местния клон на руската мафия”, разказва по-късно пред приятели самият Билалов.

Според него опасните момчета се държали доста прилично – все пак са в Париж, а не в някоя грузинска кръчма. Изненадата го очаквала след края на смяната, когато мъж на 30-ина години с физика на културист го привикал с пръст и му връчил плик с 10 банкноти по 100 евро.

„По-късно разбрах, че това е бил самият Александър Жестоков – един от големите ворове в Западна Европа”, не може да се начуди актьорът. – „Потупа ме по рамото, все едно ме бутна фадрома. Само казах „Спасибо!” и се изнесох по най-бързия начин.

По ирония на съдбата Жестоков загива точно по време на банкет. 10 години по-късно маскиран гангстер го разстрелва с 6 куршума, докато се весели в ресторант в Кемерово.

Разстрелът на Александър Жестоков в Кемерово