Само в Lupa.bg: Милионерът Ваньо Алексиев си купи Ламборгини за 4 млн. лева (СНИМКИ)

Транспортният бос е първият българин, който се сдоби с лъскаво "Ревуенто"

Нещо за четене
14:00 - 10 Май 2024
9479
Само в Lupa.bg: Милионерът Ваньо Алексиев си купи Ламборгини за 4 млн. лева (СНИМКИ)

Транспортният бос Ваньо Алексиев е първият българин, който се сдоби с лъскаво "Ламборгини Ревуенто", научи само Lupa.bg. Колата е пристигнала в България преди броени дни и вече е регистрирана в КАТ. Возилото струва 2 млн. евро или около 4 млн. лева. "Ревуенто" има 6,5-литров V12 с три електрически мотора, с помощта на които комбинираната максимална мощност е 1015 к.с. Това е първото Ламборгини с над 1000 “коня” във впряга. От тях 825 к.с. идват от ДВГ (и това е рекорд), както и 725 Нм макс. въртящ момент. До 100 км/ч достига за 2,5 секунди. До 200 - за по-малко от 7 сек. Максималната скорост е лимитирана до 350 км/ч.

Ваньо Алексиев е известен със своята слабост към мощни коли. Той къта в гаража си няколко "бижута" на четири колела. Собственикът на "Биомет" е първият с "Ламборгини Ревуенто" у нас. Колата е поръчана преди година, научи Lupa.bg. За разлика от много родни бизнесмени, които регистрират колите си зад граница, за да не плащат солени данъци, Алексиев държи всичките му автомобили да са с бг номера и да си плаща дължимите суми на държавата. 

Ваньо Алексиев е страстен почитател на колите, като преди няколко години сам се похвали, че си е купил една от най-скъпите серийни коли в света "Бугати Широн". Той даде около 5 млн. лева. за лимитираната играчка на четири колела, като продаде преди време. Ваньо навъртя около 4000 км и се насити на скъпата кола, която не е подходяща за родните пътища.