Само в Lupa.bg: Митичният кръг „Монтерей“ подкрепя протестите

Политика
11:00 - 01 Август 2020
5824
Само в Lupa.bg: Митичният кръг „Монтерей“ подкрепя протестите

Митичният кръг „Монтерей“, за който години наред се носят медийни легенди, че дърпа конците в държавата, подкрепя протестите в страната през последните три седмици. В това се убеди Lupa.bg след разговор с говорителя на неформалния кръг Виктор Вълков.

Бившият вицепремиер сподели, че не участва лично в протестите. На въпрос дали ги подкрепя обаче той отговори така:

„Разбира се, че ги подкрепям. Протестите са затова – да се протестира, имат право“.

За сметка на това той не даде еднозначен отговор дали тази му позиция означава, че е срещу правителството. „Не се ангажирам с такива твърди изявления - просто мисля, че протестиращите имат право да протестират“, лаконичен беше Вълков.

Говорителят на „Монтерей“ не можа да прогнозира дали кабинетът ще подаде оставка. Нито дали сериозните рокади в правителството ще имат ефект. „Не забелязвам засега, рано е“, посочи той. В заключение Виктор Вълков държеше да подчертае, че „подкрепя всичко, което е в рамките на закона“.

В момента той се радва на внуците си, които от няколко дни са му на гости. Преди малко повече от година Вълков стана горд дядо на близнаци. Те обаче живеят с родителите си в Англия и рядко имат възможност да го навестят в квартал „Изток“, където живее.