Само в Lupa. bg: Мизерия и нищета в детските болнични отделения

Държавата за пореден път демонстрира, че за едни е майка, а за други мащеха

Новини
16:10 - 30 Септември 2019
5564
Само в Lupa.bg: Мизерия и нищета в детските болнични отделения

Мръсотия, мизерия и нищета - с тези три думи може да се определи състоянието на повечето детски отделения в болничните заведения в страната. Тук-там нещата са малко по-добри, но само някъде и предимно в София, видя репортер на Lupa.bg. Отделението по нефрология към педиатрията в София е, меко казано, като в затвор. 

"Влага и мухъл, олющени стени, как е възможно това да са условия за деца и то в ХХI век?", зададоха въпрос пред Lupa.bg майки, на които се е наложило по една или друга причина да бъдат с децата си там.

"Нали постоянно има някаква активност от различни социални, които са и големи моралисти, та всеки един от тях дава предписания как родителите трябва да гледат децата си и да поддържат домовете си. Поискаха и строг мониторинг и контрол върху семействата", споделя млада майка, която е с дъщеричката си в педиатрията.

Оказва се, че държавата за едни е майка, а за други мащеха. Преди година оправиха детското отделение в "Пирогов", в ИСУЛ също е горе-долу добре, но какво показва статистиката за останалите болници в страната, като изключим частните? Показва, че навсякъде е трагедия!

И тук е моментът да се зададе въпросът - добър стопанин ли е държавата и как се грижи за децата, та да има такива претенции към родителите? 

Явно всичко е пълен фалш и лицемерие!