Само в Lupa.bg: МВР върна лимузини за 3 млн. на Миню Стайков

Ролс-ройси, майбах и мерцедеси отново се озоваха в гаража на алкохолния бос

Ексклузивно
18:29 - 13 Април 2019
6643
Само в Lupa.bg: МВР върна лимузини за 3 млн. на Миню Стайков

Алкохолният олигарх Миню Стайков, който лежи под охрана в МВР болница като главен обвиняем в процес за нелегално производство на цигари и данъчни престъпления, съумя да завоюва малка победа над Специализираната прокуратура, научи само Lupa.bg.

Преди седмица и последните два тузарски лимузини на карнобатския баровец – блиндиран „Мерцедес“ S класа и поръчков „Майбах“, които бяха задържани при акцията на МВР миналия септември, бяха върнати на семейство Стайкови от разследващите. Возилата били взети от паркинг на полицията от охранители на арестувания милионер, които ги откарали в имението му в тузарския квартал „Бояна“.

Поръчковите лимузини на Миню Стайков отново са в гаража на алкохолния олигарх

Така всички 7 лимузини на обща стойност около 3 милиона лева, които ченгетата иззеха при акцията срещу Миню Стайков, вече отново са в гаража на мултимилионера. Два „Ролс-ройс“-а, джип „Порше Кайен“, „Ауди“ А8 и спортен „Мерцедес“ бяха върнати още в края на миналата година, след като се оказа, че са собственост на регистрирана в Германия фирма и се ползват под наем от фамилията.

„Ясно е, че автомобилите са на Миню Стайков и семейството му, но неговите счетоводители са оформили перфектна документация, ползвайки колите уж под наем от чужда фирма. Върху возилата е отменен и запорът, който първоначално бе наложен“, коментира пред LUPA.BG представител на Специализираната прокуратура.

Миню Стайков, синът му Стайко, тъстът Белун Хазърбасанов, синът на кмета на Карнобат Иван Димитров и още трима са обвиняеми като организирана престъпна група, произвеждала и продавала нелегално цигари. Срещу бандата е повдигнато обвинение и за данъчни престъпления.

Стайко Стайков бе в неизвестност близо 5 месеца, преди да се предаде в началото на годината, обявявайки, че е бил отвлечен и бит. В момента Стайков-младши е под домашен арест в имението на татко си в местността „Киноцентъра“ в Бояна. Миню Стайков пък твърди, че е получил инсулт в ареста и след серия от молби на адвокатите му да бъде въдворен в болница, в крайна сметка бе пратен за лечение в лечебницата на МВР.