Само в Lupa.bg Навръх изборите: Заместникът на Слави заплашвал членове на комисии

Актуални новини
16:25 - 06 Април 2021
11758
Само в Lupa.bg Навръх изборите: Заместникът на Слави заплашвал членове на комисии

Зам.-председателят на партия ”Има такъв народ” Тошко Йорданов е правил трагикомични сцени в изборната секция, където е упражнил правото си на глас, научи Lupa.bg. С нас се свързаха хора от комисията, които разказаха за скандалното поведение на Йорданов.

Скандалът станал заради това, че не било отметнато в протокола, че е гласувал машинно. Хората от секцията разказаха, че в документите, които се дават във всички секции, няма графа, в която да се упоменава кой как е гласувал- дали с бюлетина или машинно. Въпреки това председателят е разрешил тези, които гласуват машинно да бъдат отбелязвани. "Никой не ни е казвал да отбелязваме кой как гласува. Няма такава графа в протокола. Въпреки това започнахме да отбелязваме", обясни нашият източник.

Тошко Йорданов и жена му са гласували в 34 секция в Първа английска гимназия в София. След като упражнил правото си на вот, Йорданов на висок тон поискал да разбере дали някой отчита кой как гласува. От комисията му обяснили, че няма такава графа, но въпреки това те отбелязвали машинните гласове с чертички. След това заместникът на Слави Трифонов избухнал с думите: "Какви са тези чертички, трябва да пишете "машинно гласуване". Аз съм кандидат-депутат и искам да проверя какво става. Аз не съм отбелязан, че съм гласувал машинно. Какво е това безобразие! Сега ще ви снимам и ще ви направя телевизионни звезди".

"След тези ярости викове, той извади телефона и започна да снима хората от комисията и протоколите, където са данните на хората, гласували до момента. Това е абсолютно незаконно!", споделиха потърпевшите.

След това се оказа, че Йорданов е правил същите сцени в още две секции. Той може да е кандидат депутат, но няма право да се меси в изборния процес, категорично са обявили експертите в секциите.

След известно време станало ясно, че Тошко Йорданов е дошъл със снимачен екип на телевизията 7/8 TV да знаснеме изборния процес, но били изгонени от полиция. 

Хората от комисиите, които станали свидетели на вулгарното поведение на този човек се обединили и подали жалба до ЦИК. "Независимо кой е този човек, не може да се бърка в процеса, да обижда хората и да се държи по този безобразен начин", категорични са отговорниците за изборите.