Само в Lupa.bg: Не е инцидент, Николай Волев се е самоубил

Режисьорът на "Маргарит и Маргарита" и "Господин за един ден" бе диагностициран с рак през 2016 г.

Култура
21:10 - 15 Октомври 2024
23912
Само в Lupa.bg: Не е инцидент, Николай Волев се е самоубил

Популярният режисьор Николай Волев, който тази вечер около 20 часа загина след падане от прозореца на таванско помещение, всъщност не е починал при трагичен инцидент, а сам е избрал да сложи край на живота си.

Това научи сензационно Lupa.bg от негови колеги. С някои от тях той се е простил в последните дни по телефона, казвайки им, че "не му остава мното време". Преди 8 години - през 2016-а - интелектуалеца бе дианостициран с рак - нещо, което самия той обяви в няколко интервюта. Лечението му вървеше сравнително добре, но при последния му преглед миналата седмица станало ясно, че рака се е завърнал с пълна сила, а разсейките са плъзнали в цялото му тяло. Лекарите го предупредили, че му остават "не повече от 2 месеца живот" и му предстои "много тежка битка", разкриват негови колеги. Вероятно това е накарало 78-годишният Волев да вземе фаталното решение, допускат в артистичните среди. 

Режисьорът на едни от най-обичаните и гледани български игрални филми в годините на соца като "Двойникът", „Господин за един ден”, „Да обичаш на инат”, „Маргарит и Маргарита” и неуспешното продължение на "Козият рог" всъщност се е метнал от терасата на апартамента си. Той представлява таванско помещение в центъра на София, на ул. "Кракра" 5. 78-годишният Волев е починал на място.

"Бил съм в този апартамент много пъти. Там нямаше дори балкон, а един широк прозорец, от който е невъзможно да паднеш просто ей така - беше високо. Ясно е какво се е случило... Бог да го прости Николай", разказа пред Lupa.bg колега на режисьора.